Thursday, September 20, 2018

Empat Bulan Pasca PRU 14

Assalamualaikum WBT...

Setelah setahun lebih membisu dalam arena penulisan blog, hari ini saya kembali.. Kalau inginkan update terbaru tentang gaya hidup dan jadual perjalanan sepanjang setahun lebih ini, maka tidak cukuplah masa untuk menulis..

Cuma kali ini, sekadar cukup syarat untuk memastikan blog tidak bersawang..

lebih seratus hari pasca PRU 14. Apakah anda puas hati?

Secara umumnya saya tidaklah merasakan perbezaan ketara dalam hal kehidupan semasa. Aku masih kerja 8am-5pm apabila tidak on-call.. Gaji tetap masuk hujung bulan, harga barang turun naik itu biasa..

Orang yang terkesan dalam perubahan kerajaan tentulah pemimpin, dan syarikat koperat besar yang bergantung atau tidak bergantung dengan kerajaan lama dan baru.. Tentang janji manifesto yang tidak ditepati, aku takleh nak komen sebab penyokong dan pendokong yang terang-terang mengundi PH tanpa selindung dan segan menyatakan bahawa mereka mengundi bukan kerana manifesto, tapi hanya kerana ingin menjatuhkan Najib. Bodoh dan terburu-buru alasan itu, jika itu sata-satunya alasannya..

Bagi aku, aku tahu memang manifesto hanyalah sekadar umpan. Sejak daripada 2013 bawa ke 2018, takkan berbeza. Manifesto akan tetap dibakul-sampahkan.. Cuma satu je manifesto yang aku yakin akan terlaksana sebelum undi dibuang ialah: Cuti Pada 10 dan 11 Mei 2018.. Manifesto ini menarik berbanding apa yang ditawarkan Najib iaitu cuti pada 14 dan 15 Mei..

Ada 4 tahun lebih lagi untuk hadapi sebelum PRU15. Sudahkan anda membuat keputusan?

Okay, that's all. Jumpa lagi tahun depan di sini.

No comments: