Monday, September 5, 2011

Lawatan Ke Klinik Pergigian Jerantut

Salam Alaik..



Pada 5 September yang lepas, saya dan setiausaha saya, Jeneral Saha mengadakan lawatan ke Klinik Pergigian Jerantut.. Saya telah lama bercadang untuk mencuci gigi sejak dari sebelum Ramadhan lagi di India, tetapi tidak kesampaian kerana kekangan masa.. Jadi, saya menggunakan kesempatan cuti ini untuk mencuci gigi saya..

Saya tiba kira-kira jam 10.30am di klinik gigi dan serta merta diberi layanan yang bagus di kaunter pendaftaran.. Bayaran pendaftaran sebanyak RM1 sangat berpatutan untuk marhaen, dan selayaknya rakyat tidak perlu mengomel banyak jika terdapat kelewatan, kerana bayaran agak rendah.. Kalau bawak Kad Pelajar siap percuma lagi..

Nombor ketika itu 21, manakala Jeneral Saha dan aku masing-masing memegang nombor 35 dan 36.. Ada masa yang agak panjang di situ, jadi kami mengambil keputusan untuk berehat dan minum di kantin Klinik Kesihatan.. Sedang minum di kawasan sebelah hospital tue, aku melihat sekeliling, kelihatan ada beberapa remaja sedang merokok.. Malah, ada pakcik Polis yang juga merokok di situ.. Aku jenis tak biasa merokok di kawasan sebelah hospital nie, tapi bila dah ramai yang merokok, apa lagi..



Habis mengeteh, aku turun balik ke Klinik Gigi.. Dan tunggu untuk mendapatkan rawatan.. Akhirnya, dipanggil masuk..

Dokter: Nak apa?
Aku: Nak scale gigi Dokter..
Dokter: Oh.. Awak smoking?
Aku: Ye dokter..
Dokter: Berapa bantang sehari?
Aku: Beberapa batang dokter..
Dokter: Gigi awak nie dicemari nikotin.. Saya cuci hari nie, esok kalau awak smoking lagi akan ada balik..
Aku: Oh, kalau macam tue saya datang hari-hari la scale gigi..
Dokter: (Senyap)

Lepas tue dokter tue mula scale.. Selamat dia tak berapa nak pedajal aku.. Baik je dia scale.. Hahaha..

Pukul 12pm, setel scaling.. Aku tunggu Jeneral Saha yang kononnya nak 'scale' gigi.. Tetiba masuk dalam tue kena paksa tampal gigi.. Hahaha.. Dah bengkak bibir..

Ok habis.. Nanti aku update lagi, kalau rajin..

5 comments:

akuanakpahang said...

Salam.. dekat dah tu ngan rumoh kawan nape tak singgah :)

Don Balon said...

Selamat pulang rodonc..

Kala koi jadi doktor tu koi scale dengan gusi2 sekali kuikui

HAMIDI BIN SARIF said...

huhuhuh klinik kesihatan Jerantut sblh libry daerah ble la nk siap,,,, kah kaahk ahhhh jerantut kampung keahhhhhh

Anonymous said...

haha aku rase bukan aku yg scaling hang...
tak boleh blah.. Dr mane yg ko kenekn tuh? pompuan kan?? bukan lelaki kan?? haha

Redz da Tsar said...

Dokter perempuan.. Kerja Klinik Gigi jerantut ka? Buleh la scale gigiku lagi nanti.. :)