Sunday, September 19, 2010

Terima Kasih...

Salam Alaik…

Berada di Malaysia selama ‘sepurnama kurang 4 hari’ sempena cuti semester memang positif… Melayan puasa selama 2 minggu di rumah dan berbuka puasa dengan juadah Malaysia yang tidak ada tolok bandingnya memang terbaik… Tambahan pulak dengan aktiviti yang tak putus-putus menghangatkan suasana cuti di Malaysia… Segala masalah dapat dilupakan sebentar, dan yang paling penting berada di rumah itu satu kepuasan (naik atas atap tak payah cakap la)…

Sebab aku masih tidak mengucapkan selamat eid al-Fitr kepada pengunjung blog nie secara terang, aku mengambil kesempatan tiba di Manipal ini untuk mengucapkan Salam Aidil Fitri (ini Bahasa Melayu) kepada semua yang membaca blog aku… Dan maaf tidak berkesempatan menulis blog sepanjang di rumah kerana ingin menggunakan 100% masa semaksima mungkin di Malaysia… Dan, tak lupa, adat masyarakat Malaysia yang suka meminta maaf zahir dan batin ketika raya nie… Kalau ada salah dan silap aku (sememangnya ada), haraplah dimaafkan… Kalau boleh, tegur, supaya aku akan cuba berubah…

Banyak perkara berlaku dalam sepurnama ini… Sungguh… Kebanyakannya positif, dan sebahagian kecilnya negatif seperti hasrat aku untuk mengunjungi rumah blogger Jerantut yang tidak kesampaian… Maaf sekali lagi… Harap jangan gelarkan aku munafik kerana mengkhianati janji… Kalau nak cerita perkara-perkara itu, komfem tak tercukup masa korang nak baca… Tapi, nikmat Allah lagi banyak dan walaupun kering air laut dijadikan dakwat, nikmat-Nya tetap tak terhitung…

Bertepatan dengan tajuk, iaitu terima kasih, aku mengambil kesempatan untuk berterima kasih kepada sahabat handai dan rakan-rakan kerana sudi meluangkan masa yang berharga bersama aku ketika di Malaysia, antaranya Jeneral Saha, Zimi, Ijoi, Firmad, Maliq (Arif Zhafir), etc… Nanti berpeluang berjumpa lagi kita… Terima kasih jugak kepada yang berkonvoi dari Temerloh kerana tak kesah menghabiskan masa selama separuh hari untuk melawat kami di Jerantut… Dan kepada yang join konvoi di Temerloh jugak, korang memang terbaik…

Banyak lagi yang aku nak berterima kasih, tapi tak cukup masa dan idea… Sebab terlalu banyak… Apa-apa pun, kalau ada umur yang panjang, nanti kita berjumpa lagi… Insya Allah…

p/s: Aku jamukan beberapa foto kenangan bersama rakan-rakan ketika di Malaysia… Banyak lagi dalam Fesemboq (Facebook), kalau rajin tengok la…

Kat rumah Firmad

Setiausaha aku: Ahmad dan Zimi

Bebudok Temerloh

Dah lama nak naik... Baru berkesempatan


Kat rumah legend SBPI Temerloh, Cikgu Abdul Razak Alias

5 comments:

Lelaki Ini said...

wah..
besh2!
hujan emas d negara owg, hujan batu d negeri sendiri

pakDin said...

haha..taun depan kalo ada rezeki dn kesempatan kita raya lagik..
ada lagi rupanya gambar yg x dipost dlm fb..tp ko xda dlm gmbar tu sbb ko yg snap..haha
slamat hari raya bro..

akuanakpahang said...

Tempat jatuh lagikan dikenang ... Selamat hari raya maaf zahir batin.

Mazru Majid said...

seronok la aok balik kg...

sama2 la weh..selamat hari raya,maaf zahir dan batin :)

relevan said...

Sama sama..lor naper tak ajok kawan sama manjat bumbung ter..