Monday, October 29, 2007

Flu dan demam

As salam alaikum…
Dalam keadaan hamper sangat dengan keadaan demam yang tenat ini, aku amat berharap agar aku sentiasa berada dalam jalan yang lurus… matriks dan lain2 dah ada yang setel, iaitu demam exam... dah lah test 2 matematik aku yang baru jer tadi amat mengecewakan aku... sedih betul, macam aku tak pernah study jer... melihat budak-budak intec yang ambik program laen nampak sempoi jer... tak sangka b etul kerajaan malaysia hantar aku amik medic ke australia... kepada rakan-rakanku yang memang nak amik medic oversea, jangan lah nak amik medic australia... bukan nyer time nak blaja susah, tapi nak lepas untuk masuk U kat australia itu yang payah... tapi ape2 pun, kerajaan dah bagi, takkan nak tolak pulak... Syukur ajer...tadi aku borak dengan budak actp, die kate die tengok budak AUSMAT, Intec nie nampak tenat+penat study... aku pun takkan nak salahkan pulak.. kate je lah memang penat... sebagai seorang budak medic, aku kena amik subjek bio, kimia, fizik, math, esls, ielts, ctu etc... penat giler... duk borak dengan senior tadi die kate budak2 medic ausmat nie amat kesian kerana amat payah dan kena banyak baca buku... nak2 pulak kalau nak masuk u aust, kena dapat rangking 1% terbaik antara yang ambik exam SABbSA...(spesies exam kat australia yang diambik di seluruh dunia.... stakat ranking 100 spm malaysia boleh la, tapi kalo top 1% kena work hard lagi lah...ape2 pun, doakan aku yerk... SAlam Alaik...

1 comment:

elevencircle said...

leks r kwn.kte kn ad kwn.doa 2 sentiasa bersama2 mereka y dlm ukhwh ke jln Allah.ssh sng kte jalani bersama2.setiap mslh pasti ad jln penyelesain k.y penting usaha n wt yang terbaik.