Thursday, October 7, 2010

Pesanan Kementerian Kesihatan Malaysia: Ucaplah Kalimah Syahadah


Salam Alaik...

p/s: Klik gambar untuk paparan lebih jelas.

Masa aku tengah boring study PBL, aku pun capai kamera aku... Nampak sekotak Dunhill Malaysia yang baru je bukak, dan sebijik tengkorak yang usang... Apa lagi, layan la snap-snap...

Masukkan kad memori dalam laptop, 'copy and paste', letak dalam Adobe Photoshop... Edit lebih kurang... Sebab nak edit tue popaleyh lama, aku capai sebatang layan untuk cari idea... Hasilnya?

Tadaa.....



Kreatif jugak aku rupanya... Kepada sesiapa sahaja, boleh la letakkan iklan ini dalam Facebook dan tag la perokok yang korang kenal... Pastikan gambar ini menjadi virus...

Pastu aku tengok balik, ada satu wallpaper yang pernah aku buat dulu... Dah lama dah...






Ceh, masuk telinga kanan, keluar telinga kiri.
Bagai mencurah air ke daun keladi.
dan sebagainya.

Satu persoalan: Apakah implikasi kenaikan harga rokok?

I. Mengurangkan jumlah perokok di Malaysia
II. Menambahkan jumlah pendapatan kerajaan Malaysia
III. Mengurangkan duit simpanan sebanyak 4.6 juta perokok di Malaysia
IV. Menambahkan keuntungan penyeludup rokok (Nusantara semestinya)

A. I, II dan III
B. II, III dan IV
C. I sahaja
D. Semua di atas

p/s: Klik gambar untuk paparan lebih jelas.

4 comments:

.b.e.d.d.y. said...

B. II, III dan IV

akuanakpahang said...

Kawan tetap bersetuju dgn jawapan ini : B. II, III dan IV

Don Balon said...

Koi setuju II dan IV sahaja...kuikui
koi memang tok pernoh berokok weh..

Amir Ariff said...

semua diatas adalah betul.