Wednesday, May 27, 2009

Dua Laporan Sekaligus... Ambik Ko!!

Salam Alaik...

p/s: Laporan agak ringkas sebab mengejar masa... Laporan 2 ada di bawah... Gambar perjalanan Laporan 1 akan diterbitkan mungkin esok, atau lusa...... Terima kasih...

Laporan 1:
Tempat: Hanumanagundi Waterfalls
Tarikh: 24 Mei 2009
Masa: 0800 - 1500
Aktiviti:
Mandi sungai je la... Haha.. Best siot...
Cerita best:
i. Aku hampir lemas setelah berenang di dalam sungai yang sedalam 2 meter... Walaupun berenang dengan kelajuan yang tinggi, ketidakmampuan untuk terapung dalam air dalam keadaan tegak hampir menyebabkan aku tidak boleh menaip laporan ini... Terima kasih kepada Mantap (Azrul) dan Rohil yang berusaha menyelamatkan aku... Jasamu akan kukenang... 

ii. Eddy nyaris lemas jugak setelah gagal mengapung diri dalam keadaan tegak... Setelah berusaha, akhirnya dia berjaya berenang ke tepian... Untuk pengetahuan semua, Eddy antara geng kami yang expert berenang selain Aku, Rohil dan Mantap...

iii. Ujian stamina selepas mandi: Naik tangga bapak tinggi... Selamat aku fit.. Haha.. aku first sampai atas...

iv. Perangai tempe (orang India tempatan) yang pelik... Bila kitorang mandi kat Air terjun, semua pakat nak mandi kat air terjun, padahal kat bawah tu kosong (sungai 2m tadi)... Bila kitorang turun kat sungai bawah tue, semua pun follow jugak.. Ish... Tak tahan betul aku... Bila kitorang nak balik, semua pakat-pakat nak balik... Aduyai.. Pening aku...

v. Sebelum balik, yakni ketika aku dah siap berbaju, ada dua orang tempe yang berbadan katang dan tinggi juga hampir lemas.. Huhu... Bentuk badan tak menjamin kehebatan renangan k...

vi. Dah siap melalak, balik... Sampai Manipal, makan dulu... Perjalanan dari Manipal ke air terjun tue lebih kurang 2 jam...

Laporan 2:

Tempat: ENd Point Park
Tarikh: 26 mei 2009
Masa: 1800-1930
Aktiviti: Supremo League Cup

i. Batch 24 kalah 4-1 dengan batch 22 menyebabkan impian ke final lenyap...

ii Aku main 10 minit je dari 60 minit... Dan aku langsung tak sentuh bola...

iii. Semasa aku di atas padang, tiada gol bolos kecuali gol penalti...

iv. Kesilapan disyakki berpunca dari pertukaran pemain tengah bertahan (Yob) dengan pemain sayap serangan...Di samping itu, beberapa pertahanan lain yang mantap juga ditukar... Hal ini menyebabkan pertahanan kacau bilau... Harap kapten pasukan peka dengan kesillapan ini...

Laporan Lengkap Perlawanan oleh Yobo: klik sini

11 comments:

Mus said...

Same la citer kite..
Tp aku mndi laut..
Lagi bez..
(N x lemas..)
Haha..
Naseb baek ko slmt..
Huu~..

Webmaster said...

Duan,
Nasib baik aok selamat wehhhh..

Errkkk... Nape perangai TEMPE tu camtu?? Koi ingat lagi bila koi pegi mancing kat Lukut. Adalah satu grup ehem2 ni datang tempat kitorang mancing. Kalo ikut kebiasaan bila mancing dalam keadaan duduk sebaris normalnya tali pancing yang dibaling ketengah sungai pun mestilah dalam keadaan sebaris barulah tak berkait dengan orang lain. TAPI mamat ehem2 ni dengan selamba kodok je cross kitorang punya line. Dahlah cross pastu siap boleh karau plak tu kekili dia. Habis semua tali pancing kitorang yang dok sebaris tu dia tarik. Yang bestnya muka dia langsung tak bersalah bila dia wat camtu. Perghhhh.. punyalah koi hangin time tu. TAPI bila pikir balik tak guna nak marah ngan orang bangang camtu. Sampai skang ni kalo ada yang wat stail camtu memang kenalah sound ngan koi dengan gelaran KELING LUKUT....

Don Balon said...

Duan..
pasey aok main 10 min je?

Portgas .D. Ace said...

jap ag..
barca menang..
kalah r MU..
wakakakaka~

Don Balon said...

kahkah 2-0 sekarang...

Don Balon said...

mamat tak cukup inci pun boleh score tanduk kuikui..
rio buat mender woi tengok..
ingat demonstrasi masak nasik kukus ke?
kuikui

Don Balon said...

Abeeessshhhh..
koi doh kater..
tokleh peganc bolo pun man u..
¡Visca Barça, viva España!

Redz da Tsar said...

Haha... Takpe-takpe... Nak wat camne... Bola tu bukan bulat tapi sfera... Kalah dengan Barca kat Akhir dah kire ok la... Barca totally outplayed United... Thats the fact... Ok... Aku mengaku... Tapi, masih lagi king of England... Treble jugak... Huhu...

Lagi satu, dua-dua team hebat, cuma Man United tak perform kali nie... Mungkin overconfident dengan defend Barca yang dikatakan lemah...

Messi terbaik... Henry tak banyak influence... Iniesta n Xavi memang mantap... Etoo tak berapa bagus, gol pertama tu je yang berjaya meninggikan rating die...

10 minit terakhir aku harap kejadian 1999 berulang, tapi apakan daya... haha... Bola itu sfera... Kalah dengan Liverfool kat Old Trafford, tak semestinya takleh menang Liga... Kalah dengan Barca tak semestinya lemah...

Tapi, kalo kalah kat semi final atau quater final, huhu... No komen~

Don Balon said...

Koi senyum...

S.YanaZ said...

Bg gua yg pentinggg lu selamat,bro.
Man U kalahhh gua tak pedulik.
Gua hepi.

;P

Don Balon said...

Betul tu yanaz..
Kuranc2 ke la aktiviti sampingan gitu weh..
dekat pemilu doh ni di India..
Harapan Malaysia tergalas di bahu aok weh..
target nisbah berapa rakyat kepada 1 doktor?
Koi kuranc pasti..
Ma'assalamah..