Wednesday, May 13, 2009

Mati Hanya Sekali Beb!!!

Salam Alaik...

"Mati hanya sekali beb"...

Aku teringat ayat yang selalu aku cakap kepada member aku dulu... Haha... Bukan berniat serius ayat itu, tetapi sekadar untuk bergurau... Ye, betul, mati memang sekali je, tetapi kalau dah mati? Fikirlah sendiri...

Ayat ni biasenye digunakan oleh mangkuk-mangkuk rempit kat tempat aku... Bila ditegur secara bergurau bahawa merempit boleh membawa maut maka ada la berkata,

"Mati sekali je kot"

Hah... Bangang...

Aku bukan ape, dulu ada gak la aku join budak rempit, erks, aku ingatkan ye, aku bukan Mat Rempit... Ulang suara, aku bukan rempit... Aku join diorang je... Mat Rempit nie memang kering, memang takde langsung perasaan takut mati... Pantang ada kereta kat depan tengah sesak, suke je diorang sebab dapat mencilok...

Bila polis muncul, mulalah masing-masing macam nak mati lari... Bila dapat lari, bangga satu kampung dapat lari... Bila kena tangkap mula la sumpah seranah polis tu... Hampeh...

Baru-baru nie, sebelum aku berangkat ke India, aku ada membeli burger kat gerai depan seven eleven Jerantut.. Masa tu ada mangkuk, baru habis beli burger... Aku agak dalam umur 16 tahun kot budak tu... Ada ke patut dia naik motor takde lampu belakang... Dah la tak pakai helmet malam-malam... Bangang... Kalau kena sondol dengan kereta tak ke naya? Ish3x...

Dulu, aku ada gak try buat wheely, saje je mencari maut... Haha... Nyaris melanggar pagar umah member aku... Tak caye, tanye Firmad... haha... Bodoh... Sampai sekarang aku tak wheely dah... Buat sakit badan jer...

p/s: entri ini sebenarnya ialah entri peringatan kepada aku sebelum aku beli motor berkuasa tinggi kat India nie... haha....



Inilah Impian Aku....

5 comments:

faradeeba said...

gile!
tros terang tuh
ade jugak org camni..

nadzrul said...

haha...
nak beli superbike ke??
aku cadang kawasaki ninja 250cc..
baru pnya..
mmg mantap...stabil gile time amik lap...siyess...

Portgas .D. Ace said...

tue ke moto nye??
gile belagak...

Redz da Tsar said...

fara>>
Orang yang macam mana?

Nadz>>
Erks.. Aku nak cari kapchai je, tapi takde la...

Ace>>
Bukan berlagak dowh... impian jer... nak cari kecik2 takde... ni la paling kecik

~Cinta Cukulet~ said...

haha..semoga dapat mencapai impian kamu..jgn merempit ya :D