Wednesday, November 10, 2010

Adakah Anda 2 Peratus Terhebat?

Salam Alaik...

Albert Enstein katanya telah menyediakan satu teka-teki yang hanya 2% daripada populasi dunia mampu menjawabnya... Dan aku lampirkan satu gambar tentang teka-teki itu... Klik gambar untuk paparan lebih jelas...

Persoalannya: Siapakah yang memelihara ikan?

Layan...

Aku dah tau jawapan.. tengok korang plak macam mana... Huhu...
Boleh copy dan save gambar untuk disebarkan... Mana tau, ada yang dapat jawab.. haha...

Kalau dapat jawab, aku tak bagi hadiah sebab kos penghantaran dari India mungkin dah melebihi nilai hadiah itu...

Kalau ada masa terluang dan terasa macam nak menguji minda, boleh la try... Cikgu-cikgu boleh ambik bagi kat anak murid tengok IQ sapa power...

Amaran: Nama, watak, dan situasi hanyalah rekaan semata... Aku cuma terjemah dan ubah sikit... Meminum beer (yang memabukkan) adalah haram di sisi Islam...

Sapa dapat jawab, sila tinggal di ruang komen berdasarkan turutan berikut:- No rumah, warna rumah dan nama pemilik..
Contoh: #6 Ungu Redz

Selamat Mencuba, dan selamat maju jaya...

ADAKAH ANDA 2% DARIPADA POPULASI DUNIA ITU?

13 comments:

akeep razalee said...

adoi pning gile ni.

emm bleh bg due jwapan x?
#2 biru karim
#4 hijau danial

ahahha

Redz da Tsar said...

Mana boleh bagi dua jawapan.. Pilih satu jer.. Haha

♥~TiahQuek~♥ said...

#2 biru karim..
betul ke salah eyh?

Redz da Tsar said...

Hurm... Nanti kita bagitau.. haha

♥~TiahQuek~♥ said...

bila agaknya nnti itu??
wah, sumpah dowh nebes nak tau jwpn..
hahahaha...

Redz da Tsar said...

cuba try lagi sekali.. haha..

Portgas .D. Ace said...

yehaaaaaaaaaaa~~
jawapan aku da post dalam msg fb ko..
betol x jawapan aku tue??

Afiq said...

#1 kuning abu

♥~TiahQuek~♥ said...

snap!

cikmemy said...

jawapan dia, bile local incidence angle semakin kecik, walaupon smooth surface, image akan jadik lebih brighter.

haha..pening dol bace buke n exam..kang aku jawap teka teki ko, makin mereng jadiknye.nanti2la eh aku jawap eh...

Anonymous said...

#4 hijau danial

Anonymous said...

# hijau daniel

MieTo said...

#4 hijau danial