Tuesday, December 28, 2010

Penyiar TV India dan Kesannya kepada Psikologi.

Salam Alaik...

Sekali tengok aku punya tajuk macam Tesis pun ada... haha... Saja nak bagi gempak tajuk... Tapi tentang penyiaran TV India tue betul aku nak cakap... Kaitan kepada psikologi tu sekadar mainan kata yang tidak membawa makna...

Apa yang aku tak puas hati tentang saluran TV India nie?
Pertamanya, kebanyakannya aku puas hati sebab banyak saluran termasuk HBO, StarMovie, StarWorld, SPix, ZStudio, ESPN, TenSport, TenAction+, DiscoveryCh, Nat.Geo., dsb... dengan harga yang murah iaitu 225 Rupee (RM 20) sebulan jika dibandingkan dengan Astro di Malaysia...

Ada kira-kira 40 channel, tapi dari 40 tue, hanya beberapa ja yang aku layan seperti HBO, StarMovie, SPix, ESPN dan Star Sport... Tapi paling penting ialah ESPN dan StarSport... Haha...

Tapi yang peliknya ESPN India nie tak tetap frekuensinya... Provider TV nie bodoh melantun-lantun sebab suka hati je nak tukar frekuensi ESPN... Maka, suatu ketika dulu aku boleh melihat ESPN di Ch.02, tapi kemudia ketika ICC Cricket World Cup, ESPN punya frekuensi menjadi TenCricket dan tak pernah tukar... Aku cari balik frekuensi ESPN, kemudian jumpa la... Dan celaka sekali lagi kepada provider kerana dengan jayanya menukar kepada TenAction+... Lahanat!

Takpe, aku cuba lagi cari... Dan jumpa lagi ESPN... Dan sekali lagi, aku diuji dengan channel ESPN aku ditukar kepada StarCricket... Kriket-kriket-kriket!! Bengong... Kacau la channel lain... ESPN jugak kau nak ganggu... Dan disebabkan oleh itu, maka apabila nak tengok EPL pun payah... Selamat Piala SUzuki live kat StarSport... Kalau tak putih mata lagi...

Malam nie, atau awal pagi esok ada United vs Birmingham... Jadi, sebab StarCricket yang ada, maka akan aku sekali lagi tuning, sehingga berjumpa ESPN... Semoga perjuangan aku berjaya... Haha... Kalau sekali lagi tukar memang mencarut habis la... Tolong la! Bukan semua orang nak tengok kriket bhai!

Esok, Indonesia vs Malaysia kaki kedua perlawanan akhir Piala Suzuki... Semoga menang! Jangan gaduh-gaduh ok.... Tunjukkan ketamadunan Malaysia yang jelas mempunyai prasarana kelas pertama, bersama minda bukan kelas ketiga...

Dan akhir sekali, majulah bola sepak untuk negara... Kepada kipas-susah-mati Harimau Malaya, aku hormat kerana sentiasa menyokong pasukan kebangsaan... Kepada kipas-baru, jangan hangat tahi ayam... Bila kalah terus hilang dari sokongan!

Tentang benda lain:

Sapa nak gi rumah ak, meh aku tunjuk rumah aku...


Rumah aku berada di jam 4.30 daripada rumah berbumbung biru... Ada balkoni yang jelas di depannya...

2 comments:

anum farida said...

gile murah rm20 hengget..hohooho...jom sok tgk beramai2 msia vs indon! go rimau go!

Badut Rakyat said...

salam 1 malaysia...saya telah paut kan blog anda utk blog saya.penulisan blog anda memang hebat.tahniah di ucapkan.kalau boleh paut kan blog saya utk blog anda..terima kasih dan salam perjuangan dari saya,penulis badut rakyat..

http://badutrakyat.blogspot.com/