Saturday, October 31, 2009

Incredible India dari Pandangan Aku: TNB dan Hemisfera Utara

Salam Alaik...

Satu
Kejadian black-out yang selalu berlaku kat Anantha Nagar seminggu kebelakangan ini jelas sekali mengganggu usaha aku untuk belajar malah tido di waktu dekat-dekat nak exam nie... Aku tak tau nak marah sapa... Takkan nak marah TNB plak? Komfem bukan TNB yang bersalah dalam hal nie...

Black-out menyebabkan aku bergerak ke Perpustakaan Manipal U yang setinggi 6 tingkat... Aku tahu, kalau aku mula study kat library, fokus aku akan meningkat... Jadi, aku bawaklah nota Biochem sebagai bahan... Sebelum ni, kat INTEC aku dah ada pengalaman study kat Library beberapa kali... AKu rasa tak sampai dua kali kot... haha...

Sampai kat Library Manipal U, aku lepak kat tingkat 2... Cari kotak yang berada di sudut untuk mencapai fokus maksima... tapi aku tak belajar dari pengalaman aku kat INTEC dulu... Aku lupa bahawa diri aku nie "semakin tinggi fokus terhadap sesuatu, semakin cepat aku mengantuk"... Fokus 100% berjaya la jugak recall apa yang dah belajar dulu walaupun mengantuk cepat...
Library~ Syurga Nerdie

Dua
Sekarang di India, malam semakin panjang... Subuh macam biasa, 5.15am dah masuk... Tapi Maghrib bapak awal... Pukul 6.04pm dah masuk maghrib... Kiranya kul 6.30 dah totally gelap dah... Kalau kat Malaysia, biasanya orang balik main bola sebab Maghrib dah masuk... Tapi kat sini sekarang, balik main bola semua cakap "cepat weyh, Isyak dah dekat"... Haha.. Penangan duduk kat hemisfera utara...

Semalam, sempat la aku snap beberapa gambar kat End Point (Pusat Rekreasi: Padang, Taman, Trek Joging)... Saja nak snap sebab baru belajar beberapa teknik CS3... Hehe... Semangat lebih la nie... Aku turun dalam kul 5.50pm... Layan sunset la plak... haha... Ingat pagi tadi nak layan sunrise, tapi bangun lambat la plak~ Boleh layan gambau kat bawah nie...

Tiga
Man United vs Blackburn... 0130 Malaysia, 2300 India

Di balik batu


Di balik The Redz Devil


Sunset

Pondok Kecil: Ada dua orang tengah lepak kat situ

Oh Bulan~

4 comments:

Amir Ariff said...

study kat library mmg fokus habis.. jiwa tiba2 jadi skema tak tentu pasal..

Cikgu Jang .. said...

la ingatkan kat sini aje blackoutnya, kat tmpt awok pun sama ye...

mazru(9m2mzr) said...

bawak bekal lilin ke pelita ke..amacam?

Webmaster@Echam said...

Apa kata suh je TNB take over supply kat India tu.