Thursday, October 29, 2009

Jam Loceng Aku Di Pagi Hari

Salam Alaik

Pendahuluan (Takde kena mengena dengan tajuk): Tahniah kepada Liverpool sebab berjaya dengan konsistennya kalah dalam League Cup, tahniah kepada Man United sebab dengan konsistennya berjaya ke peringkat suku akhir... Tahniah jugak kepada Chelsea dan Arsenal sebab menang... haha...

Nampak tak jam aku?

Isi 1: Setiap pagi, dalam jam 6.30am, aku sering sahaja terbangun dari tido... Aku tau, kat India sekarang nie, 6.00am pon dah macam 7.30am kat Malaysia... Aku terbangun sebab jam loceng aku berbunyi nyaring... Kadang-kadang menyampah jugak, tapi nak wat camne, tak boleh nak tutup kot... Automatik berbunyi...

Jam Aku~


Tapi sekarang, dah kurang dah bunyi sebab dia dah ada anak... Tak lama lagi blah la dari sarang tue... Tapi, ada pulak yang baru buat... Sebelah katil aku je... Burung Pipit kot... Tapi tak kesah la... Bukan bising sangat pon pipit...

Sarang Baru- Pipit

Isi 2: Sedang aku tengok Man United vs Barnsley kat Channel Tensport India, dan sedang aku khusyuk melayan, tiba-tiba TV boleh uploading... Terkejut jugak aku... Astro pon tak pernah uploading... Kalau nak upgrade pon, mesti dalam standby position... ini masa aku tengah tengok bola... ceit... Nak upload pon, biarlah aku habis tengok... Hampeh... India-India

~Tengah Upgrading~

Isi 3: Blackout untuk malam ke 8 berturut-turut... Setiap malam mesti blackout... panas hati aku... Geram... Semalam dari kul 8pm sampai 11pm... Pastu, kul 11pm tue ada balik elektrik sebelum putus balik 3 minit lepas tue... Dan 3 minit lepas blackout, dia hidup balik, dan kemudian blackout balik... macam biskut plak... hampeh... Last-last aku tido tanpa memikirkan Table test viva keesokan harinya (hari nie)... Aku bangun kul 4, elektrik dah ada balik... Baru 10 minit study, blackout balik... huh~ Sabor~

12 comments:

dzul said...

haha..selamba je tv pn bleh upgrade

Amir Ariff said...

tahniah kepada liverpool.. hahah
btw jam ko sgt stylo.. aku suka.. haha

kat india takde awek cun2 mcm dlm filem hindustan ke? bak satu weh.. haha

Portgas .D. Ace said...

wey..
banglow besar2 pn da spesis y bersrang ke??
haha~

anum farida said...

hahaha...dugaan...

saba jela ek...

tp kalo aku pon dah lame baran tuh..

Redz da Tsar said...

Dzul: India Kowt~ Haha

Amir: Nak ke jam tue? Amik je la... Free...

Malik: Banglo besar lagi la burung suke~ free kot...

Anum: Hehe... berabar la nie anum

Cikgu Jang .. said...

kat rumah koi pulak ...bahagian atas kat celah tingkat bahannya burung bersarang. pagi2 takde lah bunyi, tapi belah petang sekitar pukul 2 lebih...ade masa koi tengkoh tingkap tu bagi lari sebab tak daye bising sangat bunyinya.

Anonymous said...

salam,aku budak batch 16.mcmn manipal ok ke?aku pioneer budak rumah"raya".CN baby hidup lagi?die naik sewa ke.hahaha teringat aku kat umah tu.aku ingat tv tu dh meletup..vincant buat hal x?
heheheh....

Redz da Tsar said...

Anonymous: Hehe... Senior la nie... Ok jer Manipal... CN baby hidup lagi... Vincent macam bese la, kadang-kadang selamba tambah cuti sendiri... Family prob lah, ade kenduri la, pening kepala la... hehe

imrankhalil_00 said...

vincent mmg suke menipu la. ko kena hati2 haha. die mmg cm baik. kitorg dulu pon die bg alasan camtu jgk. pastu masak slalu yg cikai2 je. pastu kitrg ugut nak berentikan, baru la die insap sket. haha. aku ngan yg anonymous yg komen td dulu rumet. kitorg duduk master bedroom tu. ko bilik kt sblh master bedroom tu kan?

Redz da Tsar said...

Imran>> Akan aku cube lakukan.. hhehe.. Jangan bagi die naik kepala... Ko Final Year skrg nie, kan? Aku bilik sebelah kepada bilik bertentangan dengan master bedroom...

Anonymous said...

yela
kitaorang final la ni
cuak beb...korang mesti duit belambak kan...kitaorang dulu dapat 7500 rupee je sebulan..kitaorang makan dulu nasi goreng ngan gobi garlic..dekat kedai belakang tempat service moto..murah beb..15 rupee je..try la

Redz da Tsar said...

Tanpa nama @ Imran:

Kat mana tue? Your choice?