Wednesday, March 24, 2010

Penat Seyh~

Salam Alaik...

Cuti yang benar-benar cuti selama 10 hari dulu memang menyebabkan aku banyak giler berehat... Sampaikan bila mula je kelas isnin lepas, dan sampai hari nie, aku kepenatan akibat badan aku terkejut... hehe... Biasanya bangun jam 10am, sekarang kena bangun jam 8 am pulak...

Semalam, aku kemas la meja aku yang memang dah sebulan tak digunakan untuk study... Bersepah dengan barang, dan laptop... Aku akui, sepanjang 6 bulan kat umah nie, memang jarang sekali meja tue digunakan untuk study walaupun saiznya besar... Ini semua sebab laptop melepak kat situ... Maka, bila nak study, mata terpandang laptop... Hehe...

Itulah sebab masa study break (break of study) tue, aku banyak melepak kat al-Maktabah lil Tobibiyyah fi Manipal (Perpustakaan la) sebab kat umah komfem tak study atau kurang study... Ini semua gara-gara bilik aku dan meja aku yang mesra online dan mesra tido berbanding mesra study...

Maka, setelah mengemas meja, aku dah selesaikan dua masalah utama aku... Iaitu: 1) Laptop dah dihalau dari meja aku dan diletakkan di atas meja kecik (kotak); dan 2) kertas first year aku letak dalam kotak dan kotak tue menjadi meja kecik yang aku buat letak laptop... haha... So, kertas tak bersepah, dan meja dah takde laptop...

Tue la sebab aku payah nak tulis blog sekarang... haha... Alasan sungguh...

Apa-apa pun, tahniah kepada United sebab menang menentang musuh ketat, the Kopites... Kepada the Kopites, silalah rebut tempat keempat dlam 7 perlawanan yang tinggal nie... haha...

Dah la, aku nak sambung study pulak~

9 comments:

Daun Bidara said...

cantiknya gambar langit atas tu

akuanakpahang said...

Hehehe kalau dah lama rehat, umpama enjin kereta pun payoh nok start betul dok..keknya kena kasi panas juga baru dok lemoh gitu.

deus X machina said...

padan muka kelab carlsberg
erk888

dah2 g study nak berblog jek

Mazru Majid said...

hehehehe..

macam2 alasan nye weh..

selamat studyyyy

Amir Ariff said...

payah laluan the kops. villa, mc dan spurs masih mengejar slot tmpt keempat.

relevan said...

Salam Redz ..penat serta bz tidak dapat dipisahkan dalam pembelajaran begitu juga dalam pekerjaan..

Wan Perlis said...

pasni liverpool ditaja oleh standard cated

Fiffy Syafiqa Hazirah said...

aku kalau study kt blik, ada 2 gangguan.
1. katil
2. lappy

so, kalau aku nak study, rasa ak nak baling je binatang 2 ekor ni keluar. wakakaka. kalau x, study 5 min, lepastu rehat jap, angkut lappy atas katil, on9 lepastu fb tgk aku tido. wakaka

mira ellyna said...

idup man u