Thursday, July 9, 2009

Terima Kasih Atas Kerjasama~

Salam Alaik...

Maaf sebab aku dah lama tak update blog aku... Ini semua disebabkan kesihatan aku terganggu selama 4 hari akibat demam + sakit tekak + sakit gigi... Cuaca hujan 18 jam sehari ( tengah malam je tak hujan) menyebabkan badan aku lembab... Heish... Suasana jugak lembab ditambah betapa lembabnya PakCik Dobi menghantar baju aku lambat....

Pagi nie, aku berjaya menghadiri 2 jam SDL Physiology sahaja sebelum serangan sakit gigi geraham besar menjatuhkan aku.... Aku, pada mulanya memang la tahan je, tapi hari nie, dia mencucuk-cucuk macam siot... Macam ada jarum kat gusi aku... Aku pon apa lagi, bertindak bergerak ke Manipal College of Dental Surgery (MCODS) la...

MCODS, Manipal

Aku sampai dalam jam 1045, dan aku kena uruskan fail kesihatan pelajar kat Student Clinic Kasturba Hospital... Habis la dalam 20 minit... Dahtu, aku kena pergi balik ke MCODS untuk tidakan selanjutnya... Sampai kat kaunter tue, aku kena la tunggu lagi 5 minit sebelum masuk ke bilik pemeriksaan... Maka, setelah dibelai student MCODS yang comel, aku pun disahkan ada cavity dan perlukan tampalan...

Lalu, aku disuruh ke bilik 2 untuk proses tampalan lebih kurang jam 1140... Aku pon duduk kat kerusi tue sebagaiman yang diarahkan oleh Student MCODS yang comel itu tadi... Sampai jam 1220 (kiranya aku dah tercongok kat situ 40 minit), aku panas hati dan menyerang sister tue... Nak tau ape sister tue cakap? :"It's time for lunch break, come back at 2pm"....

Aku panas hati giler... Kalo aku tak serang tue komfem dah aku tunggu sampai kul 1pm...

Kul 2pm, memonteng kelas Raj Shekar dan Anatomy, aku bergerak ke MCODS untuk menyelesaikan perkara yang belum selesai... Selamat kali ni aku sampai-sampai die dah panggil aku masuk, die takut aku marah kot... haha...

Masuk-masuk, ada lagi sorang pelajar yang comel merawat aku... Seperti biasa, aku disoal siasat dulu... aku pun tenang je la menjawab... Die pon check gigi aku, kemudian die kate lubang nie dalam sangat... Perlu buat Canal Root Treatment (CRT)... Kirenye aku kena buat appointment la...

Bila time mengatur masa, tarikh terawal sekali ialah 3 ogos... Tapi aku taknak sebab aku ada urusan hal ehwal perpindahan rumah dari hostel... pastu, available 26 ogos, takleh jugak, sebab aku ada seminar UNICEF kat Turtle Bay... Huh... AKu pon amik 31 Ogos...

tapi...
Kat Malaysia nanti aku tetap nak buat treatment... huhu... Tapi aku tah, kat malaysia leceh gak... Bukan masalah prosedur, tapi masalah kurang doktor gigi... Gigi aku nie, sepatutnya aku tampal kat Malaysia lagi, tapi 3 kali tangguh sebab doktor pergi mesyuarat... Eih!!!! Mesyuarat apa doktor? Aduh... Dah la doktor gigi... Aku tak kesah nak gi mesyuarat, tapi agak-agak la... Dentist dah la kurang... yang ada gi mesyuarat... Kesian kanak-kanak kecil menangis gigi berlubang...

p/s: buat rawatan gigi 31 Ogos batal puasa tak? Kalo batal aku nak batal appointment...

9 comments:

Mus said...

Busy gler dr redzwan ni..
Haha..
Susah sgt ko tukar je profesyen jd dentist..rawat je sndiri dpn cermin..lg sng..

MieTo said...

pakai je gigi lembu..
tahan lame kowt!!
ha3..

Basuh Baju said...

tak batal...haha

.:FaRaHEeN:. said...

UNICEF??apekah wei?

tum tum said...

alolo..sian die saket gg..
x batal pon pose selagi x menelan ape2..
silala dptkan rawatan tnpa segan silu kay..

;)

Portgas .D. Ace said...

doktor pn demam??

Muhammad Tasnim Jamal Abdul Nasir said...

demam,selsema?bukan H1N1?

Nadzrulife* said...

batal laa!

kalau sblum tuu ko pekena nasi goreng kampung telur mata...haha!

iszaid said...

rongak r ko pas nie... hahah

ps: gurau2...