Tuesday, July 21, 2009

Fikirkan Akan Kegembiraan

Salam Alaik...

Menjelang beberapa hari lagi nak Block Exam, jiwa aku menjadi kacau... Aku tak tau apa punca utamanya... Yang aku tahu perasaan aku tak bagus dan aku boleh dikatakan melangkaui takat neutral ke takat stress...

Hipotesis #1: Aku kacau sebab peperiksaan yang bertubi-tubi datang... Mana taknye, Jumaat ada Physio Prac Exam, Sabtu lepas ada SDL test, Isnin ada Histo Spotter, Hari nie ada Table Test Anat, esok ada Physio viva, lusa ada SDL (katanya la) dan Jumaat ada spotter Anat Block... Kemudian minggu seterusnya ada Block Exam, mula hari selasa sampai khamis... Eish...

Hipotesis #2: Persekitaran yang tak sesuai dengan aku seperti sepanjang masa hujan yang menyebabkan aku terperangkap dalam bilik tanpa ada aktiviti yang mampu membuatkan aku berpeluh atau menyeronokkan... Kalau dulu boleh main bola masa petang... Kini? Duduk main laptop je la...

Hipotesis #3: Mungkin bosan menjadi salah satu faktor... Aku pun tak tau macam mana nak terangkan sebab apa aku bosan... Hehe... Payah nak terang.. Mungkin tak banyak aktiviti yang boleh aku buat kat bumi Manipal nie kot...

Hipotesis #4: Faktor sekeliling juga memberi peranan kot... Aku rasa lebih baik aku tak payah terangkan hal ini, sebab aku taknak terasa offensive... Huhu...

Hipotesis #5: Malaysia kalah dengan Man United... <-- serius ini bukan salah satu faktor... tapi saja nak tulis... Walau apa-apa pun, aku kena merentasi segala masalah ini dengan matang dan teruskan usaha aku untuk study... AKu ada satu penyelesaian yang mantap, tapi agak payah nak dilakukan, iaitu 'fikirkan yang diri aku tak stress'... haha.. amacam? ok tak idea aku?

p/s: Kepada sesiapa di Malaysia (yang kuat terasa), perkara ni bukan langsung berkaitan dengan kamu... Paham? Jangan nak meracau kata kamu la puca segalanya... Memang komfem bukan kamu punya hal sebab hal kamu tue dah bosan dilayan...

~Kemuncak Ilmu sesorang itu ialah takut akan Allah S.W.T, dan kemuncak kejahilan seseorang itu ialah merasa takjub akan diri sendiri~ MASRUQ IBNU AL_AJDA (dipetik dari cover Bukan Deja Vu Karya Rahi
min Idris

)
Baca Topik 'Lungs' sambil meletak 'Pembunuh Senyap' di sebelah... Moga memberi pengajaran

5 comments:

S.YanaZ said...

citer ler yg lu blajar pasal lungs kat blog.
biar senak smue.

hoho.

Mus said...
This comment has been removed by the author.
Mus said...

Haha..sarkastik tol gmbar tu..
Nway, gudlark sume test tu..
Eh, mlm td aku tgk berite kt buletin utama MU nk beli amri yahyah..
Ape reaksi ko?? Hepi, xcited or terharu??

Nadzrulife* said...

Aku pasti budak Malaysia tu bukan aku... Hahaha!

MieTo said...

pasal ko xletak je terus peparu
ko??
6pak sikit beza...