Saturday, July 4, 2009

Michael Owen? Ape kes?

Salam Alaik...



Aku cuma nak kata betapa terkejutnya aku bila aku dapat tahu yang Kesatuan Manchester mahu menggunakan khidmat Owen pagi tadi... Ya, aku bukak uk.eurosport dan aku terkejut sambil ketawa... Hurm... Tak silap aku, lebih kurang jam 12 tengah hari tadi... Haha...

Dan pada jam 6 petang, aku terkejut lagi bila aku baca yang Owen pergi ke Padang Latihan Kesatuan Manchester kat Carringhton untuk melakukan ujian perubatan... Huh? Betul ke nie?

Kemudian, jam 12 malam, iaitu beberapa minit yang lalu, aku bukak uk.eurosport lepas aku pulun citer House 6 eisod berturut-turut, aku dapat tahu yang Owen dah sign kontrak 2 tahun dengan Man United... Hhaha... Macam lawak giler... Tengok sini

Aku tak paham jugak... Sama ada Alex Ferguson nampak sesuatu dalam Owen atau dia terlalu terdesak setelah kehilangan Teves dan Ronaldo... Apa-apa pun, mungkin dia nampak Owen itu free maka dia rasa tak rugi apa-apa dia mencuba... Huh... Lawak sial...

Aku serius terkejut... Ye la, semalam aku baca Owen mungkin akan ke Stoke City, tiba-tiba hari nie ke Man United... Agak-agak macam mana perkara nie boleh berlaku?

Cuma aku harap, bila dia main dengan United, semasa perlawanan United, commentators akan cakap. "It's Owen with the ball.. He's running freely past the defenders and WHAT A GOAL from Manchester United striker!!!!!!"... Haha... Sounds unfamiliar?

Setakat nie aku taknak komen apa-apa tentang Owen dan United sebab aku jarang ambik tahu pasal Owen kat Newcastle...

p/s: Dengar citer ada syarikat Malaysia nak beli Newcatle?

9 comments:

Portgas .D. Ace said...

ko xtau??
Hakim, sdara Firmad y nk beli..

die kn da eMall..
hahaha~

Don Balon said...

Duan..
Desperate la tu...kuikui..
kehilangan Ronaldot kepada Real..
Benzema pun nak main Real..
Ribery pun nak main Real..
David Silva pun nak main Real..
sabor je la duan..balik Malaya jangan lupa kontek koi..

Mus said...

Aah..lawak + pelik gler..
Mesti sir alex sggup beli dye sbb dye free je pon kn..
Klu dye skor gol bagus la..klu x skor x rugi papepon MU..
Tp aku harap dye dh x injured & dpt skor gol..
N aku rase owen bole bangkit semule sbb dye bru je 29..byk lg masa (kot..)

pakDin said...

gandingan 2 striker england...
boleh pergi rasanya...

Nadzrulife* said...

fulamax...ramai yg mempertikaikan pemergian owen ke MU...mungkin korang ni xnmpk kot ape yg fergie tu nmpk kat diri owen...

korang pon tau yg fergie ni mata dia hebat...dia bleh nmpk sape bleh pegi sape x...

ketiadaan ronaldo tu ako yakin bukan mslh besar bagi fergie..huhu

mungkin sbb owen xmenyerlah kat real & newcstle dulu, korang pon pndg rendah kat dia...jgn underestimate org woo..huhuhu...

jgn korang terkejut bilew dia jadi top scorer kat MU nnti..hahaha!

*ikhlas dpd fan LFC*

Basuh Baju said...

benda free beb..sape xnak..haha

MieTo said...

ni michael owen ar..
bukan michael jackson!!
setakat 20 gol tue simple jek.

faradeeba said...

as someone yang bute-bola,
kenal michael owen sbab die ensem je..hahaha

yang len tuh tarak komen la

Mohammad Lokman Hakim said...

xpe...ma u ade midfielder y best2..bleh bg cantek pnye bola ke depan.sure touch sket je bleh si owen tu..cme fitness die tu jela..skali kne tackle,trus habis..

xpe, y pntg nk tgk real madrid bleh g jauh x dengan keeborosan diorg..hahaha