Wednesday, July 23, 2008

Bila Redz da Tsar Mengarut

Salam Alaik...



Bila aku da mula mengarut... Tajuk yang agak bagus dengan apa yang mungkin akan aku ceritakan... Kenapa aku mengarut? Mungkin dah bosan, atau penat, atau rasa letih pada minda menjadikan aku terasa untuk mengarut... Karutan aku yang seperti ini aku harap hanya sekali berlaku seumur hidupku... Karutan apakah yang aku lakukan?



Hurm, nak tahu ker? Karutan yang aku maksudkan ialah mengarut... Alamak, aku pon tak tau nak tulis macam mana karutan aku... Yang penting aku escape kelas tanpa sebab yang munasabah tadi untuk pertama kalinya seumur idop ku... Bukan ku tak pernah escape kelas, tapi escapeku dahulu, escape yang bersebab atau sekurang-kurangnya sebab yang cikai... Tapi escapeku hari ini bertunjangkan selesema yang dah surut pon sebenarnya.... Jadi, aku rasa aku mengarut jer escape kelas...



Sebelum aku nak escape tue, otak positif aku berfikir "Owh, mentang-mentang kelas Malay Study, Ko bleh plak escape camtu?"...Tapi, otak negatif aku dengan selamba jer balas, "Alah, baru sekali, lagipon tak terjejas lah credit hour kiter...".. Aku sebagai panel juri menentukan tindakan organ dan sistem ini, dengan sengaja memenangkan otak negatif...Hehehe... Hujah yang otak negatif bagi kukuh sangat....Lantas, muzakarah antara otak2 itu berjaya diselesaikan secara adil...



Sebut pasal muzakarah otak-otak, aku nie sebenarnya bergantung kepada muzakarah ini lah dalam menentukan tindak-tanduk aku.... Jika aku ingin melakukan seswatu, mereka ini, iaitu otak positif (kerajaan) dan otak negatif (pembangkang) akan berdebat... Dan aku sebagai pendengar akan menentukan hujah yang kuat dan seterusnya melakukan usul yang aku pileh... Oleh sebab otak positif aku tak pandai berhujah, lembik dalam mentadbir, segala hujah biasanya dimenangi oleh otak negatif...Yang aku respeknya otak-otak nie, diorang tak pernah bergaduh pon... Tak pernah saling mengutuki... Tak macam parl*m*n Malaysia, macam dak kecik gadoh....



Dah, aku da start mengarut dan mencarut... Sehingga bertemu lagi... Jangan tido petang sampai kol 6.30, nanti kuat mengarut macam aku sekarang nie....



Malam nie kalo aku rajin aku post lg....



Bye...

1 comment:

Me said...

haha..gambo aku dpn skali..