Sunday, July 27, 2008

Kalau Stamina Hebat Macam Tapir

Salam Alaik...

Pagi ini, indah seperti biasa, dengan kicau burung pungguk merindui bulan, dengan si cengkerik berbunyi diselangi kokokan sang ayam.... Pagi ini, aku seperti tidak biasa, membangunkan diri seawal 5.30am... Giler tak? Ahad adalah hari untuk tido bagi aku.. Hehe... Tapi apakan daya aku, panggilan untuk berjalan dalam TESCO WALK FOR LIFE seawal pagi itu... Setelah bersarapan sehelai roca mamak sejuk, aku bergerak ke Taman Tasik Titiwangsa... Setelah mendaftar dan mengambil T-Shirt, aku pergi Subuh sebentar...


Setelah penat melihat peserta-peserta itu semua bersenaman aerobik, aku pon memulakan langkah ke petak mula..Hehe... Setelah karutan ntah dari sape, maka bermulalah acara jalan kaki itu... Setelah tertinggal lebih 0.5km daripada kelompok pendahulu, aku dengan semangat mengejar tanpa kenal erti penat... Kejaran aku akhirnya membuahkan hasil setelah aku memotong 324 orang peserta dihadapan aku....

Setelah hampir kegarisan penamat, aku berasa amat letih dan membiarkan 2-3 oang memotng aku dan baharulah aku melakukan langkahan terakhir... Setelah mendapat sijil dan kupon Tesco, aku pergi la redeem kupon tue dan dapatlah keropok bantal TESCO, justea green tea, 2 tin MALTA, TESCO Isoplus dan seekor air minuman TESCO.... Setelah aku memakan keropok (atau biskut) bantal, aku melarikan diri daripada tema Walk For Life (beramal kepada Majlis Kanser Nasional) itun dan aku pergi ke tepian tasik lalu kunyalakan pembunuh senyap aku... Sedang aku melayan asyiknye nikotin, aku terdengar panggilan penyampaian hadiah...

Lalu, aku pergi melayang ke pentas utama dan dengan selamba berdiri sambil minum air Isoplus (pada awalnya aku nak minum MALTA)... Dan pada ketika itu, aku diumumkan sebagai pemenang hadiah... Hahaha... Hebat gak aku berjalan... Aku pon dengan muka selamba badak menaikkan diri ke pentas utama dan terima hadiah dari nestle... Hahah... Sape kate aku tak kuat stamina? Suck-suck kok pon hebat gak...

Aku lari topik sket tentang minuman MALTA nie... Minuman nie pada awalnya aku menyangkakan halal... Selamat Dr. Zaid bagi warning... Aku check balik, takdek plak alkohol, minuman barli jer, TETAPI, rupenya minuman itu dikeluarkan oleh syarikat arak terkemuka negara merangkap syarikat arak terbesar di Asia Tenggara: Guinness Anchor Berhad... Hah!!! Dapat point da... Haram meminum MALTA sebab kalau minum menda tue, secara automatik kite menguntungkan syarikat Arak... Dan mane2 yang ada kaitan dgn arak ialah....HARAM!!!

Tak habis lagi citer pasal hadiah tadi, korang mesti nak tau aku dapat no berapa kan? hehe... Aku sebagai yang hebat, da tsar, telah mendapat no 4,4,5,8... Hehehe.... Luck giler ah... Ingat senang dapat no 4458 tue? Hehe... Apa kaitan 4458 dengan stamina? Kalo aku takdak stamina, aku takkan join menda nie, so aku takdak peluang nak menang hamper nie...hehe... Memang luck aku ah...

5 comments:

HAMIDI BIN SARIF said...

, huu dee punye blog ni seakan catatan pribadi yee, keh pun just nk cr2 je writer yg duduk di phg , sybas gaya penulisan yg elok ..

chika said...

oooo.
adiah tu cabutan bertuah la eh?
adekah??
rajen ank masOk upacara sebegini aa.
aku rajen gak.
rajen tdO aa.
ahahahahha!

HAMIDI BIN SARIF said...

keh dh paut dh dgn blog oark ni tp buat lah site chart cm aku tu br senag nk br msg

Anonymous said...

Mat jiwang betul lah...

Redzwan Abdullah said...

Terima kaseh en.Hamidi...
Akan ku cuba membuat chat utk memudahkan perborakan.. Haha..