Sunday, November 2, 2008

One More Please!!!

Salam Alaik...

Esok aku start exam... Dimulakan dengan kertas ESLS... Study? Hurm, nak study ape? Just kena banyak praktis je... Tapi, praktis-praktis pon, aku rase masih tak cukup... Aku memerlukan semangat tambahan... Bukan aku mengatakan aku tidak mempunyai semangat, tetapi aku memerlukan tambahan... I need more!!!

Apabila dekat nak exam nie, satu masalah timbul... Masalah yang sepatutnya aku telah lupakan sebulan yang lepas, ya, genap sebulan yang lepas... Masalah yang sepatutnya hilang dari pemikiran aku sejak raya kedua, 2 oktober 2008...

Biasanya, setiap masalah yang menimpa aku, aku dapat mengatasinya dalam masa 4 minit, tetapi masalahnye sekarang ini, masalah ini bukan menimpa aku, tetapi menimpa orang lain dan tiba-tiba berkaitan dengan aku... Aku bukan nak cakap ape, cuma aku amat benci kalau satu-satu masalah yang datang kepada seseorang itu tiba-tiba dikaitkan dengan aku... Sedangkan aku tidak menyebabkan masalah itu... Masalah itu dia yang cari sendiri... Setelah berkata-kata sampai tak terkata, aku menganggap masalah itu selesai (walaupun tak selesai, aku meletakkan dalam minda aku yang masalah itu dah selesai) sebab aku taknak aku masuk exam dengan keadaan yang dibelenggu masalah...

Terima kasih sangat-sangat kepada motivator peribadi aku yang tiba-tiba muncul sejak dua hari kebelakangan ini... Haha... Dia pon tak tahu yang aku lantik dia sebagai motivator aku... Tetapi dia memang seseorang yang amat bagus dalam memberi nasihat dan motivasi... Kata-kata dia sudah cukup memberitahu yang dia seorang yang amat care akan rakan-rakan sekelilingnya... Thankz sahabat... Semoga kamu juga perform dalam exam SSABSA kelak... Terima kasih sebab menaikkan semangat aku...One more please!!!

Dan tidak keterlaluan, aku juga amat berterima kasih kepada Sir Alex Ferguson dan team Man United sebab berjaya menang dengan Hull walaupun dikejar rapat... Kemenangan kamu memang menjadi salah satu punca semangat aku... Serius, kemenangan kamu semua membantu dalam membangkitkan semangat aku... Kekalahan Liverpool dan Arsenal pun ada membantu, tetapi tidak banyak... 8 November ni, tolonglah menang lagi untuk menaikkan semangat aku menjawab Bio dan Chemy... One more please!!!

Malam ini atau pagi esok, aku akan menghubungi keluarga aku untuk memohon restu sepertimana yang aku buat semasa SPM... Aku juga akan melawat rakan-rakanku untuk meminta maaf sebelum aku tidur awal malam nie... Kepada rakan-rakan bloggers, mintak maaf sekali lagi... Kepada rakan-rakan yang baca blog aku juga... Maafkan sekali lagi...

AKu juga tahu yang ada antara rakan-rakan aku di Universiti, Matriks dan Kolej serta budak-budak Sekolah akan menghadapi peperiksaan juga minggu ini... Jadi, aku ucapkan semoga berjaya dan jadikan exam ini lebih baik dari exam-exam sebelumnya...

Aku tidak akan menggantung penulisan blog aku walau dalam musim exam ini kerana antara sebab aku wujudkan blog ini ialah sebagai medium pelepasan stress (mungkin)... Apa-apa pun, good luck untuk semua yang ambil exam, good luck untuk yang bekerja, good luck untuk segala-galanya...

16 comments:

bungaditepijalan said...

all the best!
esok saya pon start exam juga.
:D

Don Balon said...

Ha...molek jugek kalu aok pegi study ...
And I mean it now!!!!!!!
hehehe

tum tum said...

redz. syukran jiddan fi kullu zikrayaat.
erm. la taqlaq. la udhtoribu hayatuka abadan. ana asif. la aksidu zalik.
maan najah alimtihan.
salam.

hazmi damien said...

who's da motivator?
nk consult ngan die gk leh?

andalusia said...

chaiyok2..
selamat menghadapi imtihan..
redz boleh!!!

Don Balon said...

wuyoh tum tum..!!
tatakallamu al-arabiyyah jayyid!!
Ureedu an ata'allama minka..
hehe
ntohape-hape bahasa arab koi...belajor takmbohnye pandei..(al-kasl) hehe

tum tum said...

don balon..
insyaAllah. taffoddol ya syeikh. ngehh.
err sori ye redz. tibe mcm menyibok plak kat page awk nie.

Redzwan Abdullah said...

ureedu an ata'allamu lughah al-arabiah aidhan...
Lakin, ana 'indi la waqt...
Syukran ala ma qulti tumtum...
Tapi kalau boleh bagi la terjemahan...
Saya bukan belajar bahasa Arab...

MieTo said...

gua lagi ar x paham sepatah haram...

gua belajar mandarin je dulu.

gudluck everyone......

fakhrullah said...

udaci~!!!!

poyotito's said...

peh!solid puak2 ni
gua belajar dulu tapi sekarang haram tak ingat menda dah

aya hidayah said...

udaci~

good luck~

ma'an najah~

slmt maju jaya~

err...2 je la sy blaja~

Farid Abu Talib said...

selamat berjaya. kahkahkah. bukan utk MU tetapi utk kamu. bukan utk alex ferguson tapi utk redzwan.

Nadz- said...

mabuk ke???
kekeke...
yang pasti ako pon seorang motivator n personal advisor yg bagus kan??
jgn lupa perancangan lepas exam..
haha!

twinkle_star said...

gud luck..
;p
link me plish..
nice 2 meet u

Redzwan Abdullah said...

Bunga>>
Yeah... Sorry lambat wish.. good luck ah...

DOn>>
Haha... Jangan la pakse sangat

Tum-tum>>
Ok... Syukran

Ame>>
nak tau ke?
Tak payah la...

Andalusia>>
Thankz Baha...

DOn lg>>
Haha... Takpe, Spanish pandai kan?

Tum-tum lg>>
takpe.. Tak kesah pon...

Mieto>>
Sejak bile SBPIT zaman ko ada Mandarin plak nie??

Fakhrull>>
Thankz...

Poyo>>
Itu zaman dulu punye citer daa...
Sekarang da keje ok la...

Ida>>
Syukran... Shei22...

Farid>>
Thankz.. Man Utd pon thankz gak la...

Nadz>>
Nak rasuah aku ker???
Ape yerk plan tue?
Lupe la...
haha...


Twinkle>>
Ok...
Nice to meet u to...
Dah link kan...