Friday, October 31, 2008

Saturday Night Fever: Pertunjukan Fesyen

Salam Alaik...


Ketika aku di sekolah dulu, ada suatu tabiat pelik yang menjadi persis budaya kitorang semasa Form 2 & 3... Masa tue amat gila-gila lagi perangainye... Budaya yang pelik ini berlaku pada hari Sabtu malam Ahad... Hari sabtu dipilih kerana pada malam itu kelas prep tiada...


Pada setiap malam sabtu, kami akan menjadi gila dengan pelbagai aktiviti yang menarik... Kali ini aku nak menceritakan tentang persembahan fesyen Sabtu... Persembahan ini bukanlah dianjurkan oleh cikgu tetapi dianjurkan secara tidak rasmi oleh bebudak...


Setiap sabtu, segala makhluk Form 2 & 3 yang agak sporting akan mengenakan pakaian yang beraneka ragam dan dianggap stylo... Macam-macam pakaian ada... Ada yang pakai macam Pak Arab, ada yang pakai ala hip hop, ada yang pakai ala formal nak ke pejabat... tetapi yang penting havoc dan best...


Pertunjukan ini bukannya ada catwalk atau pentas, cuma ada sesi bergambar sahaja... Haha... Takde kuase kitorang nak mencapub melampau dengan catwalk etc... Aku ada satu gambar malam tue... Satu-satunya gambar yang aku ada... Haha... Layan je la...



Dari kiri (berdiri): Sapetah, Mesu, Kerry, Kamil, Means

Dari kiri (duduk): Sifu, Ayam

p/s: Siri Saturday Night Fever ini merupakan siri pertama seumpamanya seperti Plan Gila...

13 comments:

bungaditepijalan said...

approved for next malaysian top next model.
:D

fakhrullah said...

naseb baek gambo koi xde dlm simpanan aok....kalo x,nahas...
muke deme abeh sememey da..keke

Don Balon said...

Lah..pak arab tu yanc klakofr sekali..
sememey abehhh..
aok rembat kat mana baju tu wei?? hehe

yoshz said...

urgh? sekolah apa macam ni? ni kira 18SX ni. hahaha

fakhrullah said...

don..
tu bukan baju rembat..selimut tdor paleyh bacin dah diselubung si duan ni..

beddy said...

gambo ni tym aok sume kecek lg..
pat0t la innocent jek..
especially akem^ayam 2..
hahaha..
=p

aya hidayah said...

tbe2x sy rindu pd zahid...

*err..rindukah die pdku? wahaha..

Redzwan Abdullah said...

Bunga>>
Haha.. Taknak aku jadi model... Budak lain boleh la kot...

Fakhrul>>
Haha... Ada fakhrul, aku taknak kuarkan jer...

Don>>
Itu bukan baju da, itu selimut jer... Fakhrul da jawab...98% retorik si fakhrul tue...

Yoshz>>
Ape kes 18SX? 18 PL jer,...

Fakhrull>>
Ape ko cakap nie? Ini suatu fitnsh yang nyata... Hahha

Beddy>>
Aih, ada minat kat Hakim keer? Aku boleh setelkan... haha

Ida>>
Rindu kat Zaid? Buat la miskol kat henset die...

beddy said...

uish..
jgn nk mulekan spekulasi2 yg tnyate palsu yek..
mmg bet0l muke akem nmpk innocent..
skang muke die kejam sket..
bkn kejam sket tp sgt kejam..
haha..
=D

fakhrullah said...

weh kalo bed nk taw..tym2 ni la kpale hakim dihentak mamat y bernama balak..bengong smpai sekarang..hahaha

aya hidayah said...

knp miskol? knp bkn kol terus?..+_+

impreza3463 said...

bakpo demo pakai baju gini...

mu ngaji mano???

SBPIT deh...

yolo doh...

hahahaha

beddy said...

sebut2 psal balak..
las 2 weeks bru aq jmpe die stelah hmpir 1 sem duk ukm..

patot la cm bengong2 je akim 2..
kne hentak rupe nye..
hehehe..
klu die bc ni,mamp0s aq..
=P