Tuesday, November 17, 2009

SPBIT atau SBPIT?

Salam Alaik...

Semalam aku sengaja mencari-cari Facebook cikgu-cikgu aku kat SBPIT, dan ada la terjumpa beberapa orang... Dalam mencari tue, aku teringat yang SBPIT ada pengetua baru, jadi aku pun bukak la wikipedia, nak tengok update nama pengetua... Masa aku baca artikel tue, aku terperasan sesuatu di bahagian sejarah sekolah perenggan akhir (klik sini untuk membaca terus di wikipedia):

"Terkini, nama-nama kelas bagi Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Temerloh telah diubah kepada Smart, Perfect, Brilliant, Intelligent dan Thinker, dan sekaligus membentuk singkatan nama sekolahnya iaitu SPBIT."

Aku nak tanya, sapa la yang buat mende nie? Mesti seorang yang warga SBPIT jugak, kan? Macam mana boleh wujud kesilapan macam nie? Eish... Sila ubah kalau rajin... Aku malas nak ubah lagi...

9 comments:

anum farida said...

duan.ade x lgu sekolah...hohohoh
mane nk cri ek..

ayesya-cecA said...

simple2 tuh pown leyh slh gk...
apeeee daaa~~~

Redz da Tsar said...

Ade lagu sekolah, tapi minus one je la

dzul said...

Terkini, nama-nama kelas bagi Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Temerloh telah diubah kepada Smart, Brilliant, Perfect, Intelligent dan Thinker, dan sekaligus membentuk singkatan nama sekolahnya iaitu SBPIT.

- aku rasa dia baru ubah le..ni aku copy dari sana-

aku kerap gak ke sekolah ni dlu walaupn x pnah skolah sini hehe..

Cikgu Jang .. said...

sapelah punya keje tu....ni mesti nak nama ni...hehehe

Redz da Tsar said...

Dzul> Aku baru ubah tadi... Hehe...

Cikgu Jang> Biase la... Orang baru sekolah tue kot..

mazru said...

tak perasan dak..

Don Balon said...

Sikit-sikit bhase omputeh..
sikit-sikit omputeh..
lekeh sangat ke bahasa Melayu ni?

koi cadanc Samdol,Brengset,Pailang,Ikut-ikut,Totok..
Amchanc?
jangan maroh Duan..koi maroh ke yang terlalu mendewa-dewakan omputeh tu..

Bahasa moleknya..
Sahsiah,Budi,Pekerti,Iman,Taqwa..tok gitu rodonc? :)

Redz da Tsar said...

Don...
Kalo keh yang buat takde hal... masalahnye set-set pengawas mase keh belum jadi pengawas yang buat...

Keh suke lagi yang lame, Bukhari, Muslim, Tarmizi, Nasai dan Ibnu majah... Tapi nak wat gone, seme duk taksub dengan omputih...

Hehe...
Keh tak marah lalu...