Monday, August 11, 2008

Alangkah bahagianya setelah berpenat lelah...


Salam Alaik

Ahad ini, aku bejaya tidur sampai kul 11pg... Setelah 2 minggu tak dapat bangun lambat... Hehe... Tengah hari tiada apa yang aku boleh ceritakan setelah perjalanan aku masih sama...

Petang, dalam jam 1643, aku dapat panggilan daripada Zul Katak dan mengajak aku ke UiTM induk untuk berjumpa dengan Munirah... Memandangkan aku free time tu, aku setuju aje... Dalam jam 1715, aku dan Zul bergerak ke UiTM... Ke Dataran Cendekiawan... Tunggu Munirah di situ...Pas jumpe die, aku n Zul borak la dengan die... Lame gak la.. Sampai kul 8pm... Memikirkan kesebukkan aku, aku terus mengharap agar Zul balik... Sesampai kat kolej, aku lepax n buat some assignments jap...

Malam, dalam jam 2000, aku terima mesej dari aidi, mengajak aku ke Awwal untuk tgk perlawanan sulung Manchester United vs Portsmouth... First half, aku tengok sampai habis... Second half, aku kena balik sebab takleh keluar kolej lebih jam 2300...Kalau tak, bergaduh lagi aku dengan pak guard...

Tiba saat yang memenatkan... Aku mencari TV... Memula, aku bergerak ke blok 4, dan dengan segala hormatnye, ASTRO kat situ cam bodoh...Patut la takde orang... Pergi ke blok 6, blok aku, ada orang tengok TV, tapi tengok citer Cine... hadoh, bengangnya aku... Balik bilik, bukak internet nak tgk live telecast... Setelah penat tunggu window terbukak, akhirnya live telecast muncul... Sesampai minit ke 56, internet down... Bangsat!!! Aku mencarut... Aku refresh.. Tunggu 10 minit, baru keluar... Hurmph.... 0-0 lagi... Aku tunggu lagi, memang internet macam sial... Penantian yang penuh tanda tanya memang menjengkelkan... Aku refresh, dan match habis... 0-0... Masuk penalti...

Aku pon tgk jam, kul 0000... Confirm citer cine dah habis... Aku bergerak ke bilik TV... Tengok kosong...Pegh... Memang berbunga hati... Bukak je TV, haha... ASTRO cam sial gak... Bodoh!!! Aku mencarut lagi... Dengan kekecewaan melampau, aku ke bilik... Refresh internet memang lembab... Aidi bagi tau kat aku Man Utd menang penalti 3-1.... Tapi aku tak percaya sebab takkan menang 3-1 kot...Lagipon memang Aidi rajin menyejukkan hati aku...

Dan...

5 minit pastu, aku dapat mesej...
"FA Community Shield EOM: MAN 0- POR 0(MAN win 3-1 on penalties). Next Match: MAN v NEW @ 2300; 17/08/08 POR v CHE @ 2030"
sender: 26633
Neville, United Captain with Charity Shield after winning against Pompey by Penalty Shootout

Pegh... Seronok giler... Penat lelah tue aku lupekan.... Haha...
Pastu, aku dapat call... Letih berlakon sebagai seorang yang 'dingin'... Bukan ape, aku taknak perasaan sebenar aku, iaitu seronok bila dapat call dari seseorang mengganggu aku... Aku taknak menyusahkan orang lagi... Aku taknak merisaukan orang lagi...Hurm... Abaikan...

AKu nak tidor... Esok ada kelas pagi...
Bye...

3 comments:

Syafiq Nawi said...

chelsea is the best...

rahimin idris said...

woi, tidor la wan...

aku seOrang insan bernama Atika said...

usaha eskelatOr kejayaan.