Saturday, August 9, 2008

Positif atau negatif? dan 6.5 atau 7.5?

Aku, spek maroon, dan telefon genggam maroon...tym Mesyuarat Protokol...

Salam alaik...

Hari ini aku merasa amat bahagia dalam sesetengah aspek dan agak negatif dalam sesetengah aspek...

Ambik positif dulu...

Aku bangun seawal pagi, 6am kot untuk prepare ke Subang untuk ambik IELTS listening, reading dan writing... Perjalanan ke Subang tidak lah menarik, yang menjadi maksud aku positif ialah aku telah berjaya menamatkan IELTS aku hari ini... Maknenye, tak perlu risau dah tentang IELTS... Result ok atau tak, itu bukan dalam pertimbangan aku, yang penting aku dah buat yang terbaik... Habis IELTS, aku pergi makan dengan Iman, Hazra, Min, Shasha dan Abid... Berborak secukup rasa dan kemudian mereka menemani aku ke stesen KTM Komuter... Dalam perjalanan tue, ada satu peristiwa yang aku taknak ceritakan kat sini... Sensitif... Hehe... Dah sampai kat KTM, aku bergerak ke KL dan mereka ke S.Alam... Sampai kat KL, aku berjumoa dengan Firmad (positif)... Dah lama tak jumpa dia... Dia ajak aku lepax UM tapi aku tolak sebab aku ada mesyuarat malam nie... Pas jalan kat Mid Valley, aku balik dan sampai ke Kolej dalam jam 1908... Rehat sebentar sebelum pergi mesyuarat jam 2100... Berjumpa kembali dengan Hazra dan Iman... Makhluk 2 orang nie memang boleh buatkan aku gelak tym aku tengah stress...Setakat ini jer positif...

Negatif...

Aku habiskan IELTS aku dan berfikir, mampukah aku capai minima 7.0? Itu negatif pertama... Negatif kedua, aku balik ke Kolej dan melepak ke 1107, dan pergi menyapa member aku, biar aku gelarkan die Panda... Kenegatifan bermula pabila sapaan aku disambut dingin... Alahai, apa pulak masalah Panda nie? Aku tanpa berfikir apa2 bergerak ke bilik... Pergi ke CIMB, cucuk duit, tengok aku telah kelarian bajet melampau... Negatif betul... Pas CIMB aku ke Awwal prepare untuk mesyuarat... sampai kat Awwal, ada member aku dan Panda, dan sekali lagi panda dingin dengan aku... Alamak, memang sah die dingin... Hazra dan Iman datang bawa berita Negatif, Biro Protokol dituduh tak banyak buat kerja... Malah mungkin diberi kerja mengedit CD malam merentasi zaman... Alamak!!! Ini sudah lebey...Mendengar keluh kesah Wanita protokol tue, aku n Zaid menggelengkan kepala... Habis mesyuarat...


Balik bilik bukak tenet... tengok blog member... Nampak plak blog Panda... Dan, memang sah Panda dah salah anggap dengan aku... adoh... Baru nak relax dari masalah, datang lagi masalah/... Macammana aku nak atasi nie? Lantak ah...

Neutral...

Nak neutralkan negatif aku, aku tulis blog... Medium peluahan perasaan... Agak bagus la perekaciptaan blog nie...


~end~

2 comments:

chika said...

ni aku nak bagi carutan balas.
hahaha.
leks2.
jangan seteres.
erm.
ambik2 yg pOsitif je k.
huhuhu.
yg negatif jadikkan pedOman.
(^_^)

faza said...

eh? mls nk komen mnde lain..jz nk komen,nape nmpak sgt tembam?