Monday, August 11, 2008

Raptai 1 september...

Salam Alaik

Semasa aku mandi di awal pagi, terlintas di fikiran aku untuk membuat raptai penuh peristiwa 1 September nanti... Apakah bendanya? Haa... Takkan korang tak tau kot? Tengok lah kalendar...

Setelah aku mandi dan setel memakai baju, aku pergi ke Intec dengan suasana yang gembira... Raptai dah bermula... Setelah kelas kimia, Puan Faizah tak masuk kelas dan memesan kepada anak-anaknya supaya menyetelkan kerja dan asignment yang die bagi... Oleh sebab laptop aku berada di Cemara, aku pon balik dengan Aidi... Sesampai aku kat cemara, aku terpandang sebuah kotak berwarna putih, jelas tertera 'Sampoerna A International'... Teringin aku menggagalkan raptai aku... Selamat Aidi kate die nak ke Intec awal... Maka, selamatlah lagi raptai aku tu...

Setelah melakukan beberapa oerkara lagha dan tidak digalakkan berlaku pada 1 september nanti, Puan Yati masuk... Seperti biasa, integrasi huruf dan nombor dalam buku Math tu bejaya membuatkan aku hilang dari Sydney dan melayang ke satu tempat yang aku sendiri tak tahu... Habis kelas math, aku lepax jap sambil tido berdepan dengan laptop... Dengar sayup-sayup ada orang panggil aku... Aku buat tak tau je... Setelah 3 minit tido, aku bangun dari kerusi dan bertanya ada sesape yang panggil aku ker? Sebahagian makhluk Sydney yang tau menyatakan Farisa yang panggil aku... Ok, fine... dah terlambat...

Kul 2pm, dak kelas Sydney disajikan dengan video lakonan malam merentasi budaya... Melihat kembali lakonan itu, tergelak aku sendiri... Agak menjadilah... Habis video, aku balik... Sampai kat Cemara, aku bukak tenet dan lagu... Dalam jam 3pm, aku tido lagi... Raptai masih berjalan...

Bangun dalam jam 1855, aku terus ambik wudhu' dan solat Asar... Sebelum bergerak ke Restoran Sup Utara, aku berjalan ke pasar malam, membeli Kocok dan cakoi... Mengidam dowh!! Hehe... Sampai kat restoran tue, aku duduk dan order Sup Ayam, Nasi Putih dan Teh Ais... Ok la... Dari jam 1910, sampai 1933, aku menunggu azan... Aku lihat langit dah ada tanda-tanda merah...Takkan tak azan lagi kot? Aku call Amir, mohon kepastian... Barulah aku sedar yang maghrib dah lepas 5 minit...

Aku pon makan... Raptai penuh hari ini berjaya... Cuma ada banyak kekurangan tetapi tidak sampai memusnahkan raptai seperti: Tidur yang lama; ada perbuatan kutukan dan umpatan; kelewatan membuka puasa; kemalasan tahap cipan; dan sebagainya...

Ksesimpulan umum: Aku masih fit untuk 1 september - 30 september ni... Cuma ada kekurangan yag perlu dibaiki... Tahniah untuk aku... Raptai akan dilakukan lagi... Tetapi tarikhnya masih menjadi tanda tanya... Hehe...

5 comments:

rahimin idris said...

raptai apa? konvo ke hari merdeka?

Nadzrul said...

gileww bapak..panjang gilew mnaip...

Redzwan Abdullah said...

Rahimin>>
September kan bolan pose...
Heheh

Nadz>>
Takde la panjang sangat

chika said...

ahaaaaaa.
aku da taw.
mula2 aku heran gak.
mendaaanya 1 september.
pOoOosaaaaaa ropenye.
huhuhu.
selamat ari rayer kami ucapkan!!!
whhheeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
syOknyA! SYoKnya!!!!! raaayaaaa!!!
tsk.
x sabaaa nk raya!!!!
wuuhuu!!

faza said...

nape nak raptai pose?? xpaham..ni nak promote bday skali ke??huhu