Saturday, August 23, 2008

Bila hati sudah gumbira...

Salam Alaik...

Setelah 8 hari bercuti, aku terasa seperti ingin menyambung cuti lagi... Bukan ape, aku rasa cuti kali ini tidak cukup... Tapi, kalo aku cuti pon, member aku semua dah hilang... Dah balik tempat masing-masing... Jadi, aku takde pilihan selain daripada menyambung perjuangan aku di INTEC... 'Hidup mesti terus'... Oleh sebab rindu aku ke Rumah memang tak berjaya ditamatkan walaupun aku masih di rumah, aku akan pulang sekali lagi ke rumah pada minggu depan... Haha... Lame cuti tue...

Semalam, aku mendapat sms daripada mak angkat aku, Puan Faizah, die memulakan mesej 'Salam Redz, congrats, you made it...:-)"... Aku yang masih sedap maen counter strike di laptop aku mule menjadi berdebar... Haha... Bapak suspen... Aku pon membalas "what?" lantas membunuh 35 Counter Terrorist dengan jayanya... selang 2.56 minit pastu, aku dapat reply Puan, "You IELTS score was out... You got overall 7.5 with writing 7.0" Pegh... Bapak seronok, persis jantung ku menerima tekanan darah melampau... Kalo check tekanan darah tue, mungkin da sampai 300/245 mmHg... Haha... Aku pon membalas, "speaking?" Lantas, setelah aku sempat membunuh lagi 25 orang jahat (counter terrorist), aku menerima "you got 6.5 in speaking, but never mind..."Haha... aku rase da bersyukur sangat dapat 6.5 tue... Kirenye aku competent user la...

Dah... Banyak lagi mesej tapi tak larat nak tulih... Isi main point je la... Dah la, aku nak g mereput plak nie... Awal pagi karang, aku nak lepak atas atap, mane tau, tue la last tym aku kat situ... Pastu, aku nak pack barang sebab aku akan ke S.Alam 8.45am esok...Awal giler...

Adios...
Au Revoir!!!

4 comments:

chika said...

wuuu.
takOt dowh ielts.
sObs.
nwy.
aku da balik intec daah..
wuuuu.
ank x balik agi.
jeles jeles jelessssssssssssssssssss.

farah said...

fuyoo
redz terer seyh
congrats anyway
bg le tip sket

Redzwan Abdullah said...

Chika>>
Haha...Aku da balik da sekarang...
Takot ape IELTS...
Just speak, write, listen and read with your heart...
Haha...

Farah>>
Haha... Tips? Macam kat atas...

hazmi damien said...

congrat ya..
remember...ur journey still on...