Wednesday, October 22, 2008

Aku macam player Livepool, Chelsea dan Arsenal

Salam Alaik...

Sejak semalam, aku begitu bersemangat untuk menguji stamina aku… Aku juga teringin nak tengok setakat mana kehebatan stamina aku setelah beberapa bulan tidak bersenam dan asyik mengumpul kandungan nikotin dalam badan aku… Di samping itu, aku terasa nak meningkatkan tahap stamina aku untuk menghadapi peperiksaan SACE Board of SA (formerly known as SSABSA)…

Bukan apa, tetapi perperiksaan yang akan berlangsung selama dua minggu itu memerlukan tahap fitness mengalahkan Torres dan Gerrard… Tambahan pula, setiap kertas mengambil masa sebanyak 3 jam… 3 jam untuk memerah otak memang mengunakan tenaga yang banyak iaitu melebihi tenaga Didier Drogba dan Lampard… Tenaga keseluruhan yang aku perlukan (exam + study) memang setara dengan Safie Sali dan Khairyl Muhaimeen tetapi tidak menjangkau stamina Rooney dan Cristiano Ronaldo…

Oleh sebab keperluan tenaga yang amat banyak itu, aku perlu menguji stamina dan fitness aku agar setanding dengan sekurang-kurangnya Anderson dan Rafael da Silva… Banyak pulak aku citer pasal stamina… Merepek pulak jadinye…

Senang cerita, tadi aku dengan Azrul pergi berjogging di Seksyen 18... Pada awalnya, kami hanya berhajat nak berlari-lari anak di Taman Rekreasi belakang kolej aku je, tetapi tiba-tiba aku teringin nak berlari di sekitar seksyen 18... Haha... Secara tiba-tiba sahaja...

Berbekalkan semangat yakin boleh dan demi SACE, aku dan Azrul memulakan rentak larian ala-ala Nani mengawal bola... Sedang asyik berlari tanpa mengambil tahu hal-hal kereta dan lori di sekeliling kami, tiba-tiba kami terasa larian kami sudah jauh... Sedar-sedar dah sampai Stesen Komuter Seksyen 19 Shah Alam... Kalau naik teksi, kena RM5 jugak tue...

Pegh, sebagai perokok separa tegar, aku berasa amat berbangga dengan pencapaian itu... Kalau suruh Ryan Babel atau Albert Riera berlari sejauh tue, confirm pengsan ataupun pitam... Kalau secara relatifnye, jarak kolej kitorang tersayang dengan stesen komuter tue umpama Bandaraya Jerantut ke Sungai Pahang (Dekat Sungai Teh)...

Dalam perjalanan pulang, kami meneruskan rentak larian separa penat ala-ala Roy Keane atau Kuyt (Kunyit)... Sepanjang perjalanan pulang, kami menghiburkan hati dan mencapub dengan berlari sambil menyanyi lagu ‘Lari-lari’ ala-ala tentera... Memang ramai la pandang kami, tapi tak lesah la, asalkan hilang penat...

Sampai di Taman Rekreasi yang aku sebutkan tadi, kami bertekad untuk kembali berlari sebab kami nampak ada beberapa awek cun (tym nak exam ni ada lagi nafsu aku kat awek yerk?)... Kami round lagi trek jogging tue 3 kali... Kali ini kami tak berlari dah, sekadar berjalan...

Walaupun tak sempat nak tackle awek tue, kami amat berpuas hati dengan stamina kami... Walaupun tidak setaraf dengan Ronaldo ataupun Rooney, kami mampu menjadi setaraf dengan Arbeloa dan Xabi Alonso, dengar tue, stamina kami setaraf dengan Arbeloa dan Xabi Alonso...

Kalaulah Cesc Fabregas dan Adebyour berlari bersama kami, mesti injured dan tak dapat main hujung minggu nie... Begitu juga Terry dan Carlvalho, mesti tak fit nak main lawan UEFA malam nie... Haha... Kalau Indra Putra dan Hardi Jaafar yang ikut kami, mungkin lah mereka mampu lagi bermain selama 15 minit dalam pestabola merdeka nanti...

Akhir kalam, aku berjaya buktikan stamina aku masih di tahap yang baik walau dah lama tak bersenam dan asyik-asyik menjahanamkan peparu... Walaupun pada tahap yang baik itu, kami masih gagal menyamai stamina player baru Man Utd seperti John Evans, Eskersly dsb...

p/s: Haha... Azrul si member aku tue fan Liverpool, aku harap die tak panas la aku ‘puji’ player Llivepool nie... Haha... Esok aku takleh jogging sebab kena jumpa mak angkat, Madam Faizah...

11 comments:

Nadz- said...

perasann.. hahaha.. aku yg mmg ade jemputan khas utk main kat liverpool fc pon xbuat tajuk camni..kekeke

Don Balon said...

Cheh..jerantut ke sg teh mender ke jauhnye weh?
kalau naik kete la.. hehe

beddy said...

nadzrul bajet..
ko reti ke maen bola?
seigt aq 5 thn kt skolah 2..
cm x penah tgk p0n..
klu ad p0n, np xde dlm memori aq?

Redzwan Abdullah said...

Hoi Nadz...
hahah
Ko tak nak citer sebab ko memang takde jemputannye... Haha...

Don>>
Koi kalo g sane selalu naek beskal jer... Eksesais...

Beddy>>
Weyh Bedd... Ko takkan tak tau yg die pernah main bola wakil sekolah tym form 2 lawan SEMSAS dulu?

bungaditepijalan said...

saya nak man utd je.
:D

poyotito's said...

ah!usah nak mempeda'oh!
jangan kabor alonso,gua ingat lu ni berlumba merentas desa dengan azizul kamaludin pun kena ni..

HA HA!

Redzwan Abdullah said...

poyo>>

Haha...
Aku cakap yang benar...
Memang player Liverpool takde stamina...
Maen bola pon seri...
Hahah

impreza3463 said...

kalo Chelsea byk stamina nyer...
ko clap...
ko kene wat tajuk :

Aku macam player manU, Liverpool dan Arsenal tapi bukan Chelsea....
baru best...
wawawawawawa...

aya hidayah said...

bape jam ye masa yg diambil utk lari nih? klu 5 jam, bek delete je post nih..hehe..=p

rjn2x la joging lg...footballer trening ari2x....(^____^)v

hoho...half heavy smoker ke?trg2x admit seyh..

impreza3463 said...

mmg perokok tegar pon duan nih...
wawawawawawa....

Farid Abu Talib said...

kahkahkah kamu lawan semsas? en padel kopak adalah player tegar semsas. dia kata dia ibarat jalaluddin jaafar. kahkahkah.