Tuesday, October 7, 2008

Lone Ranger

Salam Alaik...

Sebelum aku masuk ke tajuk utama aku, aku ingin memberitahu suatu berita gembira tentang Trial Exam aku... Matematik aku, walaupun menurun, masih lagi menemui standard pencapaian biasa aku, maknanya masih menepati target selepas exam la... Malay study pun sama... Masih mencapai standard piawai dan melangkaui target post-exam aku... Markah? Malay aku dapat 78 (antara yang terendah) dan Matematik 69 (Antara tertinggi)... haha... Alhamdulillah...

Masuk ke topik utama... Aku seorang lone ranger... Apakah maknanya? maknanya aku memang selalu bergerak bersendirian... Kenapa? Ni la aku nak cerita...

Aku dari kecil memang selalu bergerak atau berjalan atau bermain atau bersama member... Aku amat rapat dengan 2 orang member aku kat rumah, Zimie Hamdan, dan Ahmad Sulaiman... Mereka nie memang kawan rapat aku kalo kat umah... Kalau aku balik umah confirm jumpa diorang... Tidak boleh tidak...

Masuk sekolah menengah, aku berkawan dengan ramai orang... Aku dah pernah cerita dalam blog aku tahun lepas... Masa tue aku masih bukan lone ranger... kalau kat rumah tym tue, memanjang la ajak Pizul dengan Firmad keluar...

Lepas SPM, aku lepak dengan set-set Aznan Ali n da geng... Masa tue, aku suka jugak keluar dengan Pizul dan Firmad... Keluar mandi sungai Jenerih sama-sama...

tapi kini, aku suka bergerak seorang... Kenapa yerk? Aku pon sering terfikir... Aku seorang yang sempoi tapi serius, tak suka buang masa bodoh tanpa aktiviti, dsb... Jadi, bila aku keluar sorang, aku rasa aku akan lebih fokus kepada hala tuju aku... Aku keluar sorang menyebabkan aku akan fikir tentang aku, diri aku dan semuanya tentang aku... Aku tak payah fikir tentang orang lain.... Nak kata aku selfish pon ok gak la...

Kalau aku ada tujuan nak keluar, aku akan keluar bergerak sorang... Pergi beli barang ke, jumpa member ke (Kalau aku memang keluar nak jumpa member, memang la kena gerak dengan member tue...), study ke dsb... Bila bergerak sorang, amat senang... Tak leceh nak fikir orang tue lambat ke, jumpa awek ke, dsb...

Faktor lain mungkin aku seorang yang suka mencari ketenangan dunia... Aku kalau keluar wajib ada rokok... Kadang-kadang member aku tak merokok, benci rokok dan amat anti-rokok, jadi amat leceh la aku nak merokok kalau macam tue... Member-member aku kat sini semua skema, payah la nak keluar dengan diorang... haha...

Boring ke? Kalau keluar sorang memang boring, tetapi aku lebih suka boring dari serabut... Haha... Aku pon dah biasa boring...Kadang-kadang, kalau ada member kat sebelah lagi boring kalau member tue tak reti nak berhibur...

Senang kata aku tak minat la benda serabut lagi menyerabutkan nie...

Tapi tak semestinya aku memang sentiasa sorang... Aku akan bergerak dengan member aku kalau ada aktiviti lasak seperti mendaki, mandi sungai, cycling, dan macam-macam lagi... Maknanya aku bukan seorang yang lonely...

Ingin aku tegaskan di sini, aku bukan terpaksa lonely, tetapi aku biasanya akan memilih untuk alone... Haha... Apa-apa la...

p/s: Apa petua nakpastikan aku suka bergerak dengan member?

11 comments:

tum tum said...

ntah nape rase mcm post ini ditujukan utk saya yg bernama farah..ke diri ini yg terperasan?? heh..x kesa la kan..=)

fakhrullah said...

hmmm...
duan..jgn cm2..aku kn ade..

padelkopak said...

alah nak senang....ko kawen jep terus!!!abes cite....

dah kompem mompem ko xkn lone ranger lagik....lalala...

Dzulkarnain Mohamad said...

ah,rilek je..sok2 kena jadi lone ranger gak..

tak caya cuba tanya pak imam kampung kau yg selalu tolong bacakan talkin..

chika said...

wuhuuuu!!!
knp.
mengapa.
bagaimana.
apekah.

entri ini bagai menjawab segala sOklan bernas yang aku tujukan kepada ank tatkala aku menunggu hidangan mOi sup yg tak kunjung tiba tadi.

siap dengan elabOratiOn bagai.

hahaha

isk isk...

i'm nOt dOubting u or saying dat u r lOnely laaa.

just wOndering.

dat's why i asked.

OhOHoHOhoOOoOOo!!

(^_^)

yeah yeah. single is simple. i nOe.

dokter said...

couple makes trouble.

sultan said...

ntah2 ko lum jumpe member yg betol2 sekepala ngan ko kot...

rahimin idris said...

hoh, lone ranger pun ada geng tau. nama dia toto. red indian!

poyotito's said...

peh gua paham sangat kalu member2 skema nih!
buat ini salah buat itu tak suka.
hek eleh..

Redzwan Abdullah said...

faza>>
tak tuju kepada sesapa...
Saja nak tulis tentang Redz...
Haha...

Scott>>
Memang ko ada... Tapi kat mana? Moscow?
Jauh tue...

Padel>>
Aku suka jadi lone ranger... Kawen akan sebabkan aku terpaksa tinggalkan lone ranger awal...

Dzul>>
Huhu... Betul tue... Aku prepare utk tue la...

Chika>>
Menjawab soalan la nie? Haha... Aku dah lama nak buat post nie, ko punye persoalan mengukuhkan lagi...

doktor>>
Betul tue... Agak trouble la kalo bercouple... Penat nak pikir ttg tue...

sultan>>
Itu memang alasan yang kukuh... Sebenarnye aku tak dek member sekepala dengan aku kat sini... Huhu...

Rahimin>>
Huhu.. Ada no kontek die tak? Bagi aku...

Poyos>>
Kalo ko paham bagus la... Bayangkan anda yang tak skema, berada dalam kalangan makhluk skema? Huh, payah tue...

faradeeba said...

ske post ni..it somehow reflects myself..nways, congrats antre tertinggi math. not to my surprise