Monday, October 27, 2008

Aku sangat penat...

Salam Alaik...

Aku baru sahaja pulang dari Bandaraya Jerantut dengan menaiki seekor Kancil Kelabu (Albino kot)... Perjalanan yang menjangkau 3 marhalah tue aku lalui dengan masa 2.5jam... Memang lame...

Sebelum aku cerita perjalanan pulang aku, biar aku cerita apa aku buat tym cuti... Hari Jumaat, aku hanya bergerak ke K.Pilah, melawat akak aku di sana... Hari itu aku tak buat ape2... Just duduk relax jer...

Sabtu, akak aku mengajak aku pergi tengok High School Musical 3: Senior Year, tetapi aku menolak sebab aku malas nak jalan jauh... Aku nak relax sahaja... Malam tue, ada Match Everton vs Man Utd... Aku malas nak tengok sebab aku dah malas nak ambik tau pasal bola sepak BPL sebab Malaysia kalah dengan Vietnam... Malam tue, aku lepak kat restoran Tom Yam dan tengok Ch813... Saje boring2...

Keesokan harinya, aku dah pepare balik pahang... Balik Paang jugak aku akhirnya... Masa balik Pahang, aku drive kereta Kancil Hijau akak aku... Aku race dengan Grand Livina akak aku yang satu lagi... Aku ingat aku dah kalah sebab aku tercicir kira2 19.451 minit... Tetapi, sampai kat Bera, aku berjaya intas kereta dia... Dan aku terus lead sampai Jerantut...

Sampai di Jerantut, aku menonton TV... Aku teringat ada match Chelsea vs Liverpool... Aku tak tengok... sebab aku dah berpantang dari tengok bola... Keputusan Man Utd vs Everton pon aku tak tau..

Malam tue, aku melepak sepuas-puasnye atas atap untuk kali terakhir sebelum aku exam... Aku melepak dan menghirup udara segar malam... Sebab dengki kat kesegaran udara itu, aku mencemarkan alam dengan CO dan Karsinogen... Haha... Puas hati aku... as lepak atas atap, aku menghantar sms kepada sorang kawan aku... Kemudian aku pun keluar... Semasa aku keluar...

____________________________________
Bahagian ini dipotong kerana mempunyai unsur-unsur diluar normal
____________________________________

Isnin, aku bangun pagi dan membeli sarapan... Kul xx.xxpm aku bertolak ke S.Alam... Perjalanan aku selamat sehinggalah aku sampai di suatu jalan raya yang seumpama lebuh raya... Aku melihat papan tanda 80km/j... Dan aku menganggap papan tanda itu seperti biasa... Dan aku menekan edal minyak sehingga 90km/j...

Dan...

____________________________
Bahagian ini terpaksa dipotong untuk keselamatan...
____________________________

Akhirnya aku sampai ke Shah Alam... dan aku sangat penat... Aku nak relax...

p/s: Bahagian yang berwarna biru itu hanyalah satu penipuan untuk menyejukkan hati setelah Man Utd seri dan Chelsea kalah (aku harap seri)...

p/s2: Bahagian yang dpotong tidak boleh disiarkan atas sebab-sebab keselamatan, ketenteraman, kemaksiatan dan sebagainya...

9 comments:

Don Balon said...

Jangan berlumba di jalan raya weh..
Alep baru eksiden tu..

padelkopak said...

terima jela liverpool dah menang!!

impreza3463 said...

aku FRUST gler...
Sh*T...
Si*L...
F**k...
hahahahaha

fakhrullah said...

haha....
frust menonggeng ghodong weh!
nice try zul

impreza3463 said...

hahaha...teruk sgt tu bro...

Nadz- said...

hehe...
liverpool menang..
kau buat ******* aku tau..
kau kena saman aku tau..keke

Redzwan Abdullah said...

Don>>
Haha... Keh tak berlumbe,
Keh tertekan minyak jer mase ambik koner kat Karak...
Haha

Padel>>
Aku tak kesah Liv menang... Aku tau Liv memang hebat, tapi tak lame la... Haha

Impreza>>
Jangan frust Chelsea kalah... Memang main macam lahanat...
Terima je la...

Scott>>
Haha... Aku jumpe die semalam, panas habis die kena kutuk...
hahaha...

Nadz>>
Huish...
Ape ko cakap ni Nadz?
Aku tak paham...
Tapi aku taknak paham...
hahaha...

Farid Abu Talib said...

kahkahkah. woit ghodong koi. apahal la layan bola malaysia. malaysia hampas sebab campur tangan politik. kahkahkah. lagi satu semasa saya sekolah seorang ustaz lulusan sarjana muda usuluddin pernah menasihatkan jgn bersekongkol dengan mana-mana syaitan. kerana itu bukan fitrah manusia. jadi tinggalkanlah geng setan merah yang telah seri dgn everton. marilah bersama saya menyokong stoke city. kahkahkah

Redzwan Abdullah said...

Farid>>

Maka adalah aku bersekongkol dengan Setan Merah hanya pada nama... Sekadar gelaran... Bukan aku bersekongkol dengan setan merah yang betul2...
Haha