Saturday, April 11, 2009

Mr. Redz Holiday...

Salam Alaik...

Semalam, au bersama kawan-kawan aku mengunakan cuti Easter yang tak pernah wujud di Malaya untuk pergi bercuti di Teluk Penyu (turtle bay)... Bukan Teluk Penyu Hawaii, tetapi Teluk Penyu Karanataka jer... haha..

Ak ada mendengar khabar bahawa Teluk Penyu ini dipenuhi dengan pelancong-pelancong asing... Jadi, kitorang ingat nak pergi mencuci matal la... haha... Bodoh punye sebab...

Kitorang bertolak dari Manipal, dan bergerak sejauh 51 km ke utara untuk ke Teluk Penyu dengan menaiki Teksi... Kira-kira 1jam perjalanan (kalau kat Malaya, 40 minit jer) sambil dipenuhi detik-detik cemas aksi-aksi pemanduan gila cara India (nani aku cerita lain kali), kami sampai di Resort Teluk Penyu... Bayaran teksi murah la... 600 Rupee satu cab (RM48)... Kalau dibanding dengan Malaya, aku rasa boleh sampai RM 100 Tue...
Rohil dan Wawan (Gambar aku takdak sebab aku naik teksi lain)

Sampai jer kat Teluk Penyu tue, kitorang pergi la mencari hotel... Dan akhirnya berjumpa la dengan hotel 'Vege Non-Vege Hotel'... Haha.. Lawak macam gamp@ng tak nama hotel die? Miahaha... Taraf hotel nie memang lemah la... Tak sampai 1 bintang pon... Tapi, nak wat camne, resort full... Bayaran pon murah jer... Sebilik double dan sebilik triple, baru 800 rupee (kira-kira RM64)... Haha... Giler la... Duduk 10 orang baru RM64... Tapi memang hampeh la kondisi bilik tue...

Petang tue, dalam jam 1630 (Lebih kurang jam 1900 waktu Malaya), kitorang turun ke pantai dan bermandi-manda... Agak best la, memandangkan dah lama tak jumpa laut... Ombak sebenarnya besar masa tu sebab hari bulan penuh... Tapi, tak kesah la... Asal dapat mandi... Dah rasa kecut kulit, kitorang pergi main bola sepak pantai pulak... Ada dua team, satu geng tutup aurat vs geng boxer... Geng boxer kalah 1-2, dan setelah macam nak mati main, perlawanan ditangguhkan (second leg) ke pagi esoknye (hari ini)...
Ahli-ahli pelancongan (tiada dalam gambar, Wawan)
Berdiri (dari kiri): Redz, Rohil, Eddy
Duduk (tengah): Yie, Do, Apih, Yob
Duduk (depan): Panjang, Mantap


Pas main bola, sambung mandi la...Menghadap pantai... Muka di'cover' kerana seksi

Habis mandi, kitorang balik bilik dan melepak... Malam, pas makan, kitorang melalak menyanyi lagu Malaya... haha... Bapak enjoy... Malam sikit lagi, kitorang melayan poker, main 'tee'... Aku punye luck tak bagus malam tue... Jarang menang dan jarang kalah... Yang stardom malam tue, Panjang la.... Yang loser plak Rohil... Haha...

Hari ini,

Bangun jam 10 pagi (subuh bangun yerk, pastu ido balik), makan dan melepak... Second leg tak jadi sebab semua bangun lambat... Aku, wawan dan Rohil berjalan-jalan di sekitar pantai... memerhati keindahan alam dan kesempitan hidup warga India... Wawan dengan mesra rakyatnya, mengajak melawat kawasan setinggan tue... AKu dan Rohil follow jer... Wawan bergambar la dengan kanak-kanak itu... Kanak-kanak kat Malaya perlu bersyukur sebenarnya..
.Aku, dan Wawan bersama kanak-kanak yang belum bernasib baik

Aku, Wawan dan Tempe (orang TEMPatan)

Pas berjalan-jalan, kitorang balik ke Manipal... Kembalilah semula ke Manipal... Sampai Manipal, semua penat + muka 'high'...

Kesimpulan:
Seburuk-buruk tempat percutian aku di Malaysia, Itulah sebaik-baik tempat percutian di India...

11 comments:

Lah said...

aok dah ande gaye2 children manipal dh koi tgk tu...

cmenye aok sengih lbeh sikit,xgaye ngat ke kebulor nye..

=p

tum tum said...

gmbar yg kaver muka sbb pakai boxer(xmalu)
3 dari kanan.
betol?

haha.

:p

Redzwan Abdullah said...

Lah:
Hahaha..
Keh baru lepah bejemo, mane tak ita..

tum2:
Salah...
Cube lagi!!!

Fi3LiNa said...

la...ko pn ad blog rupanya..sile link saya yea..hee...=)

Portgas .D. Ace said...

sexy konon..
dey tambeeyy..
podaaaah...
tgk boxer pn bley tau ko y mne..
haha~

Don Balon said...

Aoh ye aok duan..
Cukuk staun koi boley panggey aok Ridzwan Ahmed Choudhry la.. kuikui

.beddy. said...

siyes..
aok cam nampok gelap sikit..

faradeeba said...

takde ke gamba ngan budak2 slumdog millionaire??

p/s: blog anda semakin sronok saye bace sebab banyak info pasal india.
bleh jadik rujukan b4 visit sane nanti..heh

keep it up =)

Anonymous said...

aurat=dose=kalah bola
btol kah?

Redzwan Abdullah said...

Fi3>>
telah ku linkkan

Portgas>>
Mane ko tau?
Aku da gemuk skrg...

Don Balon>>
Ngape gituw plak... Samapi ati aok kate gituw...

Keh orang Malaya lagi, Budok jerantut

Beddy>>
Haha... Baru pas berjemor kat pantai kot

Fara>>
Belum lagi...Tungu aku ke Mumbai dulu

Anonymous>>
Sapekah ini? Kenalkan diri dulu

Anonymous said...

opps..xperlu kot..
heh
btol x sifir yg dibina dr entry kamu tu?