Wednesday, September 10, 2008

Alamak, ape kes ni Bro? Kate......

Salam Alaik...

Berbuka puasa dengan nasi+ayam masak kicap mengngatkan aku betapa best berbuka di rumah... Melayan murtabak Sofi, memang mengiurkan dengan daging yang dimasak dan diracip halus, dicampur dengan kelemakan telur, ditambah dengan kuah cuka berbawang, memang menyebabkan ak terfikir, sama ada mau balik rumah atau tak minggu nie...Ramadhan pertama dulu aku tak sempat nak beli...

Sahur pagi tadi, nasi+telur mata kerbau dua bijik digaul dengan kicap manis juga mengingatkan aku makanan asasi aku ketika makan malam di rumah... Kerangupan telur-telur tue menjadikan aku semakin merindui rumah... Ditambah pulak dengan air anggur kordial White Horse, memang asyik...

Sebut pasal rumah, aku teringat tiket aku untuk raya... Masih belum aku beli... Ape kes? Kalau habis, letih la aku... Kena la guna plan C sebab plan B dah terbatal... Plan C? Ape tue? Plan C ialah plan ketiga atau dengan nama lainnya plan alernatif... Haha... Ape plannye? Plannye ialah aku akan balik umah minggu nie dan mengambil kereta aku dan aku akan pulang berhari raya drive dari S.Alam ke Bandaraya Jerantut...

Bukan aku taknak letakkan plan C tue jadi plan A, tetapi banyak sebab aku taknak drive... Pertamanya, aku taknak letih drive tym puasa... Aku tau ada rukhsah puasa untuk musafir, tetapi bak kata orang 'sehari berpuasa di bulan ramadhan tak sama dengan berpuasa 11 bulan...' Keduanya, kalau aku drive kena ada rokok kat mulut, baru segar dan tak borink... Kalau syarat pertama tu aku buat, maka syarat kedua automatik berjalan... Tapi, takkan aku nak follow syarat pertama pulak kan? Ketiganya, minyak mahal da...Huh, tak kuasa aku nak bawak kete...

Tetapi, jikalau itulah satu-satunya opsyen yang aku ada, nak buat macam mana, kan? terpaksa la jugak aku bawak kete...

Tadi aku tarawikh kat masjid Shah Alam... Orang pelik tengok aku, pergi sembahyang pakai jersi Man Utd, bersweater K&N dan berseluar trek... Aku terfikir, salah ke? Tak silap aku takde pulak dalam syarat sah solat tarawikh kat masjid kena pakai jubah ataupun baju melayu... mungkin diorang pandang lain macam sebab tak ikut adat kot... Takpun diorang inga aku rempit sesat... Haha... Ape-ape la...

Balik dari Masjid, aku ikut jalan jauh... Saje nak ambik feel... Aku nyalakan Winston Light sambil memecut motor Kriss Azrin selaju 50km/j (layak ke panggil pecut tue?)... Sedang aku mencilok-cilok kereta, nak tau ape terjadi?

"Uwekkkkkkkk"

Bersembur 10% nasik berbuka tadi...

Dah tiga kali dia bagi warning...

Aku tak tau, warning yang mana satu... tapi antara tiga ni la:

1. Berhenti merokok terus
2. Jangan merokok sambil bawak motor.
atau
3. Jangan merokok rokok 'light' sambil bawak motor.

Aku rasa yang ketiga betul...
First aku muntah, tym isap rokok winston light sambil bawak motor...
Second aku muntah, tym isap rokok nusantara menthol sambil bawak motor...
Third aku muntah, tym isap rokok winston L&M light sambil bawak motor...

Haha...
Ape kes nie Bro?
Kate perokok tegar!!!

4 comments:

chika said...

wuuu.
untah atas motor ke.
uwekk.
hOhoHOHOho.

poyotito's said...

mana true hisap light woi!

rahimin idris said...

tu blun lucky strike xde filter tu...

Redzwan Abdullah said...

Haha...
Chika>>
Aku tak muntah atas motor
tapi tym bawak motor...

Poyotitos>>
Aku hisap light kadang-kadang jer...

Rahimin>>
Ada beza ker?