Saturday, September 13, 2008

Biase la, hero kalah dulu...

Salam Alaik...

Aku sebenarnya tak boleh menulis dalam keadaan kecewa ataupun marah... Tapi kali ini aku usahakan juga la..

Hoh...

Dah 14 minit aku duk depan pc... Tetap tangan aku masih ketar, tak boleh tulis...

Jap...

OK, aku start...

Aku dalam jam 7.43pm, selepas berbuka, aku main football manager, yang mana ketika itu team aku, Man Utd menentang Liverpool di Anfield... Kehebatan pemain aku memang tak terjangkau sehingga aku menang 3-2 (Takde la hebat sangat)... Aku pon berharap agar kemenangan itu diterjemah ke alam realiti yang mana pasukan yang sama akan berlawan...

Aku meninggalkan Cemara ke Imthiaz setelah mendapat mesej Carlos Teves berjaya membuat gol pertama pada minit ke 2.34...Jersi Man Utd yang wangi aku pakai sebaagai tanda sokongan aku terhadap kelab bola sepak terhebat di Eropah tue...

Setelah aku order Teh Ais mamak tue, aku pon duduk dengan jayanya berhadapan dengan skrin besar... Aku dengan penuh harapan menonton permainan yang bagus tue... First impression, Man Utd main dengan jayanya...

Tetapi.

Setelah masuk separuh masa kedua, permainan Man Utd semakin hambar... Aku pon tak tau sebab ape... Dan gol daripada Babel (LIV) memang menyebabkan moral aku jatuh... Setelah referee meniup wisel penamat, aku pon membayar teh ais dengan muka yang 50-50...

Melihat penyokong Liverpool gembira, aku terasa mereka patut meraikan kemenangan tu sebab mereka pon dah lama tak menang dengan Man Utd... Hehe... <---(Boleh gelak pulak?)

Selepas nie, Man Utd lawan Chelsea kat Away... Humph... Jatuh tertiarap lagi la Man Utd...

tapi,...

"Standard la tue...Hero kan kalah dulu, pastu mencanaak la naik... Macam season lepas... Kan?"

7 comments:

HAMIDI BIN SARIF said...

PAPALEH aok ni . fanatik btl pase bolo ni , keh x berapa minat sgt pasl nye malaysia x pnh pun maju psl bola, skrg keh nk masuk sumo pulok loh br best

fakhrullah said...

haha..
mmg memualkan..
abeh kawan kne hntam ms bbke kat embassy..MU kalah..
sial cer

nadz- said...

muahaha..balik laa bro..babel xsentuh pon 1gol lg tu,sng ckp own goal laa..mu ttp kalah,n slamanya kalah...haha..victory of liverpool...

chika said...

aha aha aha.
kalah.
gagagagaga.
(^_^)

Redzwan Abdullah said...

Midi>>
Takde la fanatik sgt...
Tapi kalo team kalah tu kecewa gak la...
Bola kat Malaysia ni xberape best...
Tu la sebab koi sokong team luar....
Pahang FC pon koi sokong gak...

Scott>>
Same le kite...
Selamat koi tutup hp...
Huhu

Nadz>>
Whatever Nadz...
Dah 18 Tahun Liverpool tak pegang piala BPL...
Ambik la...

Chika>>
Ko senyap!!!!

Hakim said...

haha..kalah mu..hhuhu
hero la sgt..
huahuahua...

poyotito's said...

HA HA HA